oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

am
am
0 25.11.2014 11:20:12

SCHALKE - CHELSEA: Še bolj kot doslej

Reuters
Razen kadar zmaguješ kot po tekočem traku ter si zaradi tega sam svoj gospodar, je ob tekmovanju v skupini vedno zanimiv in pomemben pogled na drugo tekmo, ki se v določenem krogu igra pod isto črkovno oznako.

V zaključnih krogih zanimivost le še narašča in tako je tudi v mariborskem primeru, v katerem nocojšnja druga tekma po pomembnosti močno prekaša vse dosedanje.

Maribor seveda razmišlja o drugem mestu v skupini, v tem pogledu pa je njegov dvakratni nasprotnik iz preteklih dveh krogov njegov največji zaveznik. In to na več ravneh ter v več pogledih. Če bi slovenski prvaki nocoj uspeli premagati Sporting, bi seveda potrebovali čim boljše izhodišče pred neposrednim obračunom s Schalkejem v zadnjem krogu in najboljšega mogočega bi jim prinesla prav Chelseajeva zmaga.

Tudi remi na tekmi v Gelsenkirchnu nikakor ne bi bil slab, domača zmaga pa ne usodna, saj si Schalke nocojšnjega napredovanja ne more priigrati v nobenem primeru.

Pravzaprav bi bila v primeru današnje vijoličaste zmage odvisnost od razpleta srečanja v Nemčiji še najmanjša, medtem ko bi stvari mnogo bolj resne postale, če Mariboru ne bi uspelo šokirati Evrope s tremi lizbonskimi točkami.

Ob porazu naši predstavniki sicer ne bi imeli več možnosti prezimiti v ligi prvakov, a bi jim Chelsea z najmanj točko podaril boj za tolažilno nagrado v podobi šestnajstine finala lige Europa. No, z največjim zanimanjem pa bi s sončne strani Alp proti severu Nemčije pogledovali, če bi Mariborčanom v portugalski prestolnici uspelo priti do remija. Ob neodločenem izidu bi bil spekter možnosti resnično širok in neizbežno dramatičen.



Trener Ante Šimundža in njegovi varovanci bi držali v rokah možnosti za nadaljevanje sezone v ligi Europa, medtem ko bi bile možnosti za osmino finala lige prvakov v rokah londonskih modrih. Tudi v zadnjem krogu (o tem več, če do takega položaja pride), za zdaj pa predvsem v tem, v katerem s slovenskega zornega kota Schalke ne bi smel zmagati.

Če vse to seštejemo, postane jasno, da si je Maribor pred tremi tedni naredil dvojno uslugo. Ne samo da je prišel do ključne točke, hkrati je prepričal takojšnje napredovanje Chelseaja in ga prisilil k nocojšnjemu skrajno resnemu pristopu.

Če hoče zanesljivo napredovati in se v vsakem primeru izogniti pritisku zadnjega kroga, mora vodilna ekipa angleškega prvenstva nocoj bodisi zmagati bodisi odigrati remi z najmanj dvema doseženima zadetkoma.

To je kajpak voda na slovenski mlin, v tej vlogi pa je tudi odlična forma, s katero se lahko pohvalijo varovanci Joseja Mourinha. V premier ligi jim še vedno ni para, navdušujočim predstavam so pretekli konec tedna dodali še eno in resnično ni čudno, da jih mnogi že vidijo kot prihodnje državne prvake.

Marsikdo je prepričan, da bodo temu statusu nocoj dodali še status udeležencev osmine finala najbolj prestižnega klubskega tekmovanja, kar pa še ne pomeni, da so navijači Maribora v tem pogledu lahko brez skrbi. Vedeti je treba, da je Schalke v soboto odigral odlično in z navdušujočih 3:2 prekinil niz šestih zaporednih zmag Wolfsburga, drugouvrščene ekipe nemške bundeslige.

Članki iz rubrike