902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 26.11.2014 00:18:30

Šimundža: Če bi nam kdo pred začetkom ponudil to možnost ...

Drago Wernig - TAKA
Vijoličastim ni uspel nov veliki met. Na gostovanju v Lizboni so z 1:3 izgubili proti Sportingu in tako ostali brez možnosti za uvrstitev v osmino finala lige prvakov. A ostaja jim še boj za tolažilno nagrado, za šestnajstino finala lige Europa.

"Za nami je posebna, netipična tekma, ki je imela tri elemente. Prvi polčas, zelo dolg odmor in drugi polčas," je čisto na začetku novinarske konference povedal vidno razočarani Ante Šimundža in nadaljeval: "Sporting je bil tokrat boljši. Bili so na višji ravni, tekaško so bili odlično razpoloženi, ob tem so bili razigrani, igranje na domačem igrišču pa jim je dalo še dodatne energije in moči. Naš odgovor ni bil takšen, kot smo ga vajeni, nismo bili pravi, zato so Lizbončani zaslženo prišli do treh točk."


Tekma med Mariborom in Sportingom je imela tri polčase. Prvega, ki je zaradi njihove dobre igre pripadel Sportingu, vmesnega, ki zaradi napake v generatorju, izgube svetlobe in prekinitve ni pripadel nikomur, in drugega (ali pa tretjega), ki je bil veliko bolj izenačen, a je zaradi odličnih zadnjih petindvajset minut prav tako pripadel zeleno-belim. "Zgodilo se je nekaj netipičnega, namesto, da bi nadaljevali po petnajstih minutah, smo čakali več kot uro. Med dolgim premorom smo poskušali ostati mirni v glavah, hladni. Na prekinitev nismo imeli vpliva, situacija je bila enaka tako za nas kot za njih. Med pavzo sem fantom dejal, da moramo dvigniti raven igre in dejstvo je, da smo bili v začetku drugega polčasa na visoki ravni. Ena nepazljivost nas je na žalost stala tretjega zadetka in potem je Sporting tekmo mirno pripeljal do konca," je premor opisal strateg Maribora in pokomentiral tudi možnosti Portugalcev za uvrstitev v osmino finala lige prvakov: "Sporting je pokazal, da ima kakovost za igranje v ligi prvakov. Verjamem, da jim v Londonu ne bo lahko, a če bodo prikazali nivo igre, ki so ga sposobni, imajo možnosti."

Mariborčani so torej ostali brez možnosti za obstanek v ligi prvakov, a čez dva tedna jih čaka boj za tolažilno nagrado, vstopnico za šestnajstino finala lige Europa. "Če bi nam kdo pred začetkom tekmovanja ponudil možnost, da na zadnji tekmi odločamo sami o svoji usodi, bi to zagrabili z obema rokama, in zdaj smo jo dobili. Poskušali bomo biti na najvišji ravni, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da pridemo do tretjega mesta in si priigramo nadaljevanje v ligi Europa," je odločno zatrdil Šimundža.

Članki iz rubrike