oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 26.11.2014 08:17:02

Filipović: "Driblal" je Filipovića, a tudi Ramosa

Grega Wernig
Razočaranje v taboru vijoličastih po porazu je bilo veliko, nezadovoljen je bil tudi Željko Filipović, ki je na včerajšnji tekmi ob Alešu Mertlju pretekel največ v mariborski ekipi.

"Če bi pretekel še enkrat toliko, ne bi veliko spremenil," se je ob omembi tega podatka odzval defenzivni vezist in pokomentiral, kako je sam videl vse skupaj: "Naleteli smo na razpoloženi Sporting, mi nismo bili na želeni in pričakovani ravni, tako da nas je malce udarila realnost. Redke ekipe, razen tistih res najboljših, bi bile tokrat proti Sportingu videti dobro. Zeleno-beli so se od prve sekunde razleteli po igrišču in zelo težko jih je bilo zaustaviti. Trudili smo se po svojih najboljših močeh, ampak ni nam uspelo. V določenih segmentih igre nismo bili najboljši. Sicer smo imeli terensko premoč v prvih petnajstih minutah drugega polčasa, dobil sem občutek, da bi lahko izenačili izid na 2:2, toda zgodila se nam je napaka, prejeli smo zadetek za 1:3 in vsega je bilo konec."


Mariborčani so tokrat imeli veliko težav predvsem s prvim zvezdnikom zeleno-belih, Nanijem, ki je nekajkrat z vratolomnimi preigravanji kar malce osmešil njihovo obrambo, zabil pa je tudi drugi zadetek za svoj klub. "Vsi govorijo o tem drugem golu Sportinga, ki ga je zabil Nani. Vedeti moramo, da gre za zares prvovrstnega nogometaša. Res je, Nani je 'driblal' Filipovića, Mertlja in Rajčevića, ampak 'driblal' je tudi Pepeja, Ramosa in ostale ase. S tem je treba živeti, to je realnost. Mi se res trudimo. Kar je v naši moči, da naredimo, poskušamo narediti. V tistem trenutku smo bili videti malce smešni, ampak Nani je res prvovrsten igralec in takšni igralci so tudi mastno plačani," je o zadetku portugalskega superzvezdnika spregovoril Filipović.

Vijoličastim po porazu v Lizboni preostane borba za tretje mesto v skupini, ki bi jim omogočila prezimitev v Evropi in nadaljevanje v ligi Europa. Za uresničitev tega cilja bo moral čez dva tedna v Ljudskem vrtu pasti Schalke. "Če bi nam pred začetkom lige prvakov kdo ponudil možnost, da lahko na zadnji tekmi odločamo o svoji usodi, bi to sprejeli. Borba za tretje mesto na zadnji tekmi pred svojimi navijači, proti nasprotniku, ki ga lahko po mojem mišljenju najlažje premagaš. Super bo. Poln stadion naših navijačev, dali bomo vse od sebe, upam in verjamem pa, da bomo delovali boljše na igrišču kot tokrat," je bil optimističen slovenski reprezentant in dodal: "Skupina je zanimiva, vsak v njej ima svoje cilje. Pripeljali smo se v situacijo, da lovimo tretje mesto, Schalke pa drugo. Mi imamo svojo računico, oni svojo. Dobro je, da lahko sami odločamo o svoji usodi, videli pa bomo, kaj bo tekma prinesla."

Članki iz rubrike