oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 08.12.2014 10:19:00

Petnajst na štirih in enajst na treh (video)

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani imajo v pričakovanju obračuna s Schalkejem v ligi prvakov dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Končnica jesenskega dela prvenstva se je razpletla po njihovih željah, varovanci trenerja Anteja Šimundže so tudi nadvse učinkoviti.

Zadnji jesenski krog na prvoligaškem prizorišču se je razpletel po okusu vijoličastih. Kot bi scenarij spisali v Ljudskem vrtu. Mariborčani so po pričakovanjih ugnali Radomlje in se po celjski zmagi ob Kamniški Bistrici vodilnim Domžalčanom približali na le tri točke zaostanka, povrhu imajo Ante Šimundža in njegovi varovanci tekmo manj. Hkrati so se odlepili še od Olimpije, kar pod Kalvarijo nikoli ni nepomembno.

Toda s tem pozitivnih stvari še ni konec. Po zlomu nosu in virozi se je na igrišče vrnil Petar Stojanović. Resda je bil na igrišču le v končnici, toda vendarle dovolj dolgo, da je preizkusil, kako se počuti z zaščitno masko na obrazu.

Zdi se, da bo lahko v kadru za obračun s Schalkejem, kar naj bi veljalo tudi za Aleksandra Rajčevića, ki je sobotni dvoboj preskočil zaradi močnega udarca v nart. Okreval je tudi Aleš Mejač, Agim Ibraimi je prav tako dobil nove minute, tako da bo imel trener v sredo na voljo popolno zasedbo. In učinkovito, Mariborčani so na štirih zaporednih domačih preizkušnjah dosegli 15 golov.

"Veseli naša učinkovitost, ki nam je morda manjkala na kateri izmed tekem, a je bila raven igre vedno visoka in smo vedno prihajali v priložnosti. Včasih pač ne zadeneš, se je pa strelska forma v zadnjem obdobju izboljšala in pomeni spodbudo pred zadnjo tekmo v sezoni s Schalkejem," je Ante Šimundža razumljivo zadovoljen.


CHOUPO-MOTING KAR TRIKRAT
Toda podobno stanje duha je tudi pri sredinih tekmecih pod Kalvarijo. V Gelsenkirchnu prav tako prevladuje zadovoljstvo, saj je Schalke v prvenstvu zmagal že tretjič zapored in ob devetih osvojenih točkah dosegel enajst golov (3:2, 4:1, 4:0).

Na sobotnem gostovanju v Stuttgartu so Roberto Di Matteo in njegovi varovanci slavili s kar 4:0. V glavni vlogi je bil Maxim Choupo-Moting, ki se je trikrat vpisal med strelce (1, 21, 61), enkrat je v polno zadel Max Meyer (10).

"Seveda sem zadovoljen, podoba ekipe je bila zelo dobra. Zgodaj, že v prvi minuti, smo povedli, kar je bila voda na naš mlin, olajšalo nam je delo. Prav tako veseli, da smo bili ob učinkovitosti organizirani tudi v obrambi," je med drugim povedal italijanski strokovnjak na klopi Schalkeja.

Nemški novinarji mu pripisujejo veliko zaslug za preporod ekipe. Oziroma njegovemu sistemu 3-5-2 (ali še bolj natančno 3-2-3-2), ki naj bi ga igralci zdaj že osvojili, kakovost igre je temu primerna.

Schalke je igral v postavi: Fährmann-Neustädter, Kirchhoff, Höwedes-Uchida, Fuchs-Aogo, Barnetta (79. Ayhan)-Meyer (od 69. Clemens)- Choupo-Moting (od 85. Sane), Huntelaar.

Članki iz rubrike