oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 09.12.2014 08:02:47

Ne dvomite!

Drago Wernig - TAKA
Letošnja sezona je za Mariborčane brutalna. Neverjetno zahtevna tako s fizičnega kot psihičnega vidika.

Vijoličasti so odigrali že 34 uradnih tekem, od katerih lahko na prste ene roke preštejejo tiste lahke, v katerih so imeli možnost spočiti nekatere izmed nosilcev igre. Igranje v ligi prvakov je zahtevalo tudi svoj davek, Maribor se na zimski premor prvič po dolgem času ne odpravlja kot vodilna ekipa lige, kljub temu pa so lahko pod Kalvarijo z jesenskim delom zelo zadovoljni. A ni ga še konec.

Pred Antejem Šimundžo in njegovimi varovanci je še zadnja tekma. Še tretji spektakel v skupinskem delu lige prvakov. Znova bo Ljudski vrt pokal po šivih, vijoličasti bojevniki pa bodo še zadnjič v koledarskem letu 2014 stekli na zelenico za Mariborčane kultnega stadiona. Čeprav bo zanje to že 35. obračun od julija, ste lahko prepričani, da se Štajercem utrujenost ne bo poznala. V takšnih dvobojih nogometaši pozabijo na vse težave in tegobe, v takšnih dvobojih je v igri nekaj več.

792-4-1mejac dw
Drago Wernig - TAKA

V zadnjih dneh poslušam komentarje ljudi, ki pravijo: 'Ah, igrate s Schalkejem, zagotovo boste zmagali.' Kot da je neka tretjerazredna ekipa, kot da bomo igrali z nižjeligašem. Pa ni tako, seveda ni. Zasedba iz Gelsenkirchna je zelo kakovostna. Je pa res, da je v takšnih dvobojih vse mogoče. Upam, da bomo v optimalni formi in da nam bo malce naklonjena tudi sreča, potem lahko padejo tudi Nemci.

V primeru Maribora je v igri nekaj zelo velikega. Možnost, da še drugič v svoji zgodovini in drugič zapored prezimijo v Evropi. Vijoličasti so se znašli v položaju, v katerem jih ni pričakoval praktično nihče. Z dobrimi igrami v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, v katerem so do zdaj zabeležili tri remije in dva poraza, so si priigrali priložnost, da z zmago na tekmi s Schalkejem nadaljujejo svojo evropsko pravljico. Ne sicer v ligi prvakov, a tudi šestnajstina finala lige Europa je uspeh, o kakršnem klubi podobnih finančnih zmožnosti kot Maribor lahko le sanjajo.

"Če bi nam pred začetkom tekmovanja v ligi prvakov kdo ponudil, da bomo imeli v zadnjem krogu še zmeraj možnosti za prezimitev v Evropi in da bomo mi tisti, ki bomo imeli v rokah škarje in platno, bi ga gotovo vsaj malce čudno gledali. Ampak zgodilo se je prav to, realnost je takšna, da imamo priložnost evropsko zgodbo še drugič zapored podaljšati v februar," je dejal Aleš Mejač, eden izmed najizkušenejših v vrstah aktualnih državnih prvakov, in nadaljeval: "Igrali bomo doma, pred polnim stadionom, občinstvo bo naš dvanajsti igralec in naredili bomo vse, da bi se veselili zmage in napredovanja v šestnajstino finala lige Europa."

Enaintridesetletni Gorenjec ima v zadnjih letih pri Mariboru vlogo nekakšnega hvaležnega rezervista, ki zna zmeraj zakrpati luknje, ki nastanejo v enajsterici Anteja Šimundže zaradi poškodb, kartonov ali utrujenosti. Tudi v letošnji sezoni svojo nalogo opravlja odlično, za vsakega trenerja pa je pravzaprav idealen nogometaš, saj je marljiv, delaven, pravi profesionalec, obenem lahko zaigra na več položajih. Videvali smo ga že na položaju levega in desnega branilca, tudi igranje v zvezni vrsti mu ni tuje.

Prav lahko se zgodi, da bo tudi jutri dobil priložnost v začetni enajsterici. Zaradi poškodbe nosu in viroze, ki jo je šele prebolel, je namreč vprašljiv nastop Petra Stojanovića. "Vsi že komaj čakamo sredin obračun. Nedvomno nas čaka zanimiva, težka tekma. Vemo, kdo je Schalke. V Ljudski vrt prihaja zelo močna ekipa, ampak verjamem, da nas bo trener zelo dobro pripravil. Pogledali si bomo videoposnetke, ugotovili, kje so slabosti Nemcev, in jih poskušali izkoristiti," pravi Mejač in dodaja: "Vseeno pa se moramo zavedati moči Schalkeja, in da bo dvoboj zares zelo zahteven. V zadnjih dneh poslušam komentarje ljudi, ki pravijo: 'Ah, igrate s Schalkejem, zagotovo boste zmagali.' Kot da je neka tretjerazredna ekipa, kot da bomo igrali z nižjeligašem. Pa ni tako, seveda ni. Zasedba iz Gelsenkirchna je zelo kakovostna. Je pa res, da je v takšnih dvobojih vse mogoče. Upam, da bomo v optimalni formi in da nam bo malce naklonjena tudi sreča, potem lahko padejo tudi Nemci."

763-6-portret arghus dw
Grega Wernig

Čaka nas fantastična tekma, pravi spektakel pred polnim stadionom. Dobro se moramo pripraviti in biti osredotočeni od prve do zadnje minute. Zelo pomemben bo začetek, od prvega sodnikovega žvižga moramo v dvoboj kreniti polni energije.

ČE NAM USPE, BO ŠE BOLJE KOT LANI
Nadvse hvaležen igralec v vijoličasti ekipi je tudi Arghus. Po prihodu Marka Šulerja je sicer izgubil položaj v začetni enajsterici, toda medtem si ga je znova pridobil. Zaradi izjemne borbenosti ga imajo navijači radi, tudi Šimundža ga zelo ceni. In ker bo strateg Maribora jutri potreboval enajst fanatičnih borcev, vojščakov, ki bodo pripravljeni pustiti življenje na zelenici Ljudskega vrta in se boriti do zadnjega atoma moči ter zadnje kapljice krvi, nikakor ne bodite presenečeni, če bo eden izmed teh enajstih pogumnih mož tudi robustni branilec s številko 44 na hrbtu.

"Maribor je zares čudovit klub in nogometaši zmeraj s ponosom predstavljamo njegove barve. Vedno dajemo vse od sebe, tako bo tudi tokrat. O tem ne dvomite. Čaka nas fantastična tekma, pravi spektakel pred polnim stadionom. Dobro se moramo pripraviti in biti osredotočeni od prve do zadnje minute. Zelo pomemben bo začetek, od prvega sodnikovega žvižga moramo v dvoboj kreniti polni energije," je zelo doživeto in čustveno – tako kot pravzaprav zmeraj – razlagal Arghus in dodal: "To bo ena najpomembnejših tekem, odkar sem član Maribora. Če nam uspe zmagati, bomo končali prvi del sezone na neverjeten način, tako kot nam je to uspelo lani. Pravzaprav še boljše, veliko boljše, ker letos nastopamo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V primeru zmage bomo evropsko popotovanje nadaljevali v ligi Europa, kar bi bil odličen uspeh tako za nas igralce kot za klub in navijače. Šestnajstina finala lige Europa je naš cilj, na katerega smo osredotočeni, in mislim, da imamo veliko možnosti, da nam uspe."

Članki iz rubrike