oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.12.2014 10:52:27

Poljak spomnil na slavje

Mariborčani so obveznosti na domačem prizorišču uspešno spravili pod streho, zdaj je pred njimi še zaključno dejanje na evropski sceni v prvem delu sezone in letošnjem letu.

Na zadnji tekmi v skupinskem delu lige prvakov v Ljudskem vrtu se obeta naslednji v nizu spektaklov. Na nasprotni strani bodo nogometaši Schalkeja, ki v štajersko prestolnico prihajajo z namenom napredovati med šestnajst najboljših ekip v najbolj prestižnem klubskem tekmovanju, motiv vijoličastih je prav tako ogromen. Še drugič zapored želijo igrati v šestnajstini finala lige Europa, za uresničitev takšnega scenarija morajo zasedbo iz Gelsenkirchna nujno premagati.

Zadnji prvenstveni krog se je razpletel po okusu vijoličastih. Bolj se ne bi mogel, zaradi česar v Ljudskem vrtu zadovoljstva ne skrivajo in v takšnem stanju duha pričakujejo zaključno dejanje letošnjega leta. Obračun s Schalkejem, ki bo odločil, ali se bodo Nemci (s pomočjo Chelseaja) uvrstili v osmino finala lige prvakov ali bo Maribor še drugič zapored igral v šestnajstini finala lige Europa. Obe ekipi potrebujeta ves izkupiček, obeta se peklenski boj.

792-2-mertelj karton gw
Grega Wernig

Rajčević bo pripravljen

792-3-rajcevic dw
Drago Wernig - TAKA

Na zadnjih dveh preizkušnjah proti Krki in Radomljam mariborski obrambi ni poveljeval Alekander Rajčević. V pokalnem dvoboju z Dolenjci mu je Ante Šimundža po napornem ritmu namenil nekaj počitka, v obračunu z novinci na prvoligaškem prizorišču pa ga ni bilo v kadru zaradi lažje poškodbe. Na četrtkovem treningu je namreč dobil udarec v nart, a je bolečina medtem že izginila in primorski branilec se je v nedeljo znova pridružil vadbi z ekipo in bo za spopad s Schalkejem maksimalno pripravljen.

Uefa je včeraj dopoldne razkrila, kdo bo v sredinem večeru delil pravico, pristojni na sedežu krovne evropske nogometne organizacije so se odločili za Poljake. Mož s piščalko bo Szymon Marciniak, njegova pomočnika bosta Pawel Sokolnicki in Rafal Rostkowski, položaja za vrati bosta zasedla Marcin Borski in Tomasz Wajda, naloge četrtega sodnika bo opravljal Michał Obukowicz.

Szymon Marciniak je sodnik, ki nazadnje slovenski reprezentančni vrsti ni prinesel sreče. V aktualnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Franciji je namreč vodil septembrski dvoboj v Talinu, kjer so Estonci slavili z 1:0, Szymon Marciniak pa je prav tako možakar, ki že ima izkušnje tudi z Mariborom.

792-2-filipovic gw
Grega Wernig

V sezoni 2012/13 je vodil tekmo skupinskega dela lige Europa na rimskem Olimpicu, kjer je Lazio slovenske prvake ugnal z 1:0, z vijoličastimi pa se je v tem tekmovanju srečal tudi v pretekli sezoni. Zgodilo se je 12. decembra 2013, na rojstni dan kluba. Pod Kalvarijo je gostoval Wigan, razpletlo se je z domačo zmago z 2:1. V končnici prvega dela je Dejan Mezga izničil angleško prednost, v 59. minuti pa je bil Ljudski vrt v deliriju. Po mojstrovini Željka Filipovića za zmago z 2:1. In nov mejnik. Za prvo prezimitev na mednarodnem prizorišču v zgodovini kluba in veličastno slavje v hladnem večeru, hladni noči.
Nekoliko vraževerni so prepričani, da je to v pričakovanju sredinega obračuna dobro znamenje. "Hja, upam, da je," se je nasmehnil Zlatko Zahović. "Toda v prvi vrsti moramo ostati osredotočeni nase, na naloge, ki jih moramo opraviti. Drugo nas ne sme zanimati. Če se bomo zanašali na sodnike, ne bo dobro," je v resnem tonu pristavil športni direktor vijoličastih.

Članki iz rubrike