oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 09.12.2014 16:26:04

Damjan Bohar: Da bi se uresničile še pred božičem

Drago Wernig
Pred več kot dvema mesecema je v Areni Auf Schalke zaključil prelepo akcijo vijoličastih in Maribor popeljal v vodstvo. Na koncu so se Štajerci s težkega gostovanja vrnili z osvojeno točko, tokrat bodo morali v Ljudskem vrtu osvojiti vse tri, če želijo prezimiti v Evropi.

Po obračunu v Gelsenkirchnu se je zdelo, da ste celo nekoliko razočarani. Kot da ste izgubili dve točki, ne pridobili eno.
Tekmo smo odigrali zares odlično. Ni vseeno, ali vodiš z 1:0 in dobiš zadetek za izenačenje ali pa izgubljaš z 0:1 in potem prideš do izenačenja. V prvem primeru si malce razočaran, v drugem presrečen. Ampak z remijem smo bili vseeno zadovoljni, kajti vemo, da je Schalke odlična ekipa z izjemnimi posamezniki. Takrat je bila to za nas druga tekma in druga točka, kar je bilo super. Ponosni smo bili sami nase, tudi klub je bil zelo ponosen na nas.

Vi ste bili tisti, ki ste v Areni Auf Schalke zabili gol. Kakšni so občutki, ko zatreseš mrežo na takšnem stadionu?
Občutki so bili res enkratni, vsak nogometaš sanja, da bi zabil gol v ligi prvakov. Za zadetek smo izpeljali fantastično akcijo. Odigrali smo kontinuiran napad, vmes odigrali dve dvojni podaji, veliko nogometašev je teklo v napad, jaz sem ostal sam na nekaj metrih od gola in praktično zabil žogo v prazno mrežo. To je bila zares izjemna akcija, ki smo jo vadili na treningu, kar se nam je obrestovalo.

Občutki so bili res enkratni, vsak nogometaš sanja, da bi zabil gol v ligi prvakov. Za zadetek smo izpeljali fantastično akcijo.

Ste novinec v ligi prvakov. Koliko težje je igrati tekme v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v primerjavi s tekmami v slovenski ligi?
Vse je na veliko višji ravni. Na teh tekmah preprosto nimaš prostora in časa za razmišljanje, kajti vedno ti je nekdo za petami. Igraš proti velikim igralcem, ki znajo zelo dobro "brati" igro. Včasih celo tako dobro, da sploh ne moreš verjeti. V takšnih tekmah veš, da moraš igrati z enim ali dvema dotikoma. Trije so včasih že preveč in lahko izgubiš žogo ter povzročiš protinapad nasprotnika, ki je po navadi smrtonosen. Na kakšni ravni so obračuni v ligi prvakov, si želi spoznati vsak nogometaš. Mi smo imeli srečo, da smo lahko najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje okusili. Pridobili smo si neverjetne izkušnje, ki jih lahko dobiš samo tako, da igraš tako težke dvoboje.

Sicer ste izpadli iz kalkulacij za uvrstitev v osmino finala lige prvakov, toda vseeno vam je ostala možnost za prezimitev v Evropi.
Da smo ostali do zadnjega kroga v boju za nadaljevanje tekmovanja v ligi Europa, je za nas čudovit uspeh. Zato bomo dali vse od sebe, da prezimimo v Evropi. Mislim, da si to želimo tako nogometaši kot tudi klub, navijači in vsa Slovenija.

Čaka vas težka tekma s Schalkejem, čeprav ste že dokazali, da se lahko enakovredno kosate z Nemci.
Prvi medsebojni dvoboj nas ne sme zavesti. V Nemčiji smo odigrali odlično, veliko pretekli, toda to moramo pozabiti. Dvoboj je arhiviran, točka je ostala pri nas in nihče nam je ne more vzeti, ampak vsaka tekma je zgodba zase. Gledati moramo samo sebe, narediti tisto, kar znamo, na koncu pa bomo videli, kaj bo prinesel rezultat. Moramo pa se zavedati, da je Schalke vrhunska ekipa.

tavares bohar dw
Drago Wernig - TAKA


Ljudski vrt čaka še tretji spektakel v skupinskem delu lige prvakov, verjetno vam bodo navijači znova dali dodatno energijo. Kako vi gledate na vse skupaj?
Težko je opisati, kako igralci to doživljamo, preprosto moraš biti na igrišču in to doživeti. Ko ti je najtežje, te navijači ponesejo. To je res nekaj enkratnega. Če preberemo komentarje ekip, ki so gostovale v Ljudskem vrtu, lahko vidimo, da vsi hvalijo naše navijače. Tudi Jose Mourinho je dejal, da je bilo vzdušje peklensko in da smo zelo dobro moštvo. Nekateri se čudijo, kako nam uspeva, ampak jaz zmeraj poudarjam, da je to le plod našega trdega dela, vztrajnosti, kakovosti, ki je ne primanjkuje, in odličnih navijačev. Samo z vsem tem lahko dosegaš takšne rezultate.

Dva tedna po tekmi na Stamford Bridgeu smo dokazali, da smo se iz visokega poraza nekaj naučili. Sicer pa mislim, da smo lahko zadovoljni z našimi preizkušnjami in tudi z izkupičkom točk.

Kakšna je ocena dozdajšnjih petih tekem?
Menim, da so bile z izjemo gostujoče tekme pri Chelseaju zelo dobre. V Londonu smo sicer izgubili z 0:6, ampak nič zato, to je bila dobra šola in tudi takšen poraz ti lahko pride prav. Zmeraj pravim, da je bolje izgubiti eno tekmo z 0:6, kot tri z 0:2. Dva tedna po tekmi na Stamford Bridgeu smo dokazali, da smo se iz visokega poraza nekaj naučili. Sicer pa mislim, da smo lahko zadovoljni z našimi preizkušnjami in tudi z izkupičkom točk. Domača s Chelseajem je bila zagotovo naš vrhunec v Evropi. Tekma je bila fantastična, naši navijači so bili še boljši. Bodrili so nas ves obračun. Vse je teklo tako, kot je treba. Imeli smo tudi nekaj sreče, ki smo jo izzvali, in iztržili odličen rezultat proti tako veliki ekipi, ki spada v vrh evropskega nogometa in je eden izmed glavnih favoritov za naslov v ligi prvakov. Točka je zato še več vredna. Seveda pa še ni konec, čaka nas še 90 minut in upam, da se bo zgodilo tisto najlepše. Da se bomo znova vsi skupaj veselili, kot smo se že neštetokrat v Ljudskem vrtu, da bomo znova vsi zadovoljni in da se nam bodo božične želje uresničile še pred božičem ter da bomo znova prezimili v Evropi.

Članki iz rubrike