902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.12.2014 19:56:17

Tavares: Spet živimo za ta trenutek

Drago Wernig - TAKA
Tako kot se spodobi, je utrip slačilnice pred zadnjo letošnjo preizkušnjo razkril njen vodja. Marcos Tavares zagotavlja, da ekipa pomemben dvoboj pričakuje dobro pripravljena in da verjame, da se bo Ljudski vrt znova veselil. Tudi njegovega gola.

"Takoj ko je sodnik označil konec zadnjega prvenstvenega dvoboja z Radomljami, smo začeli razmišljati o Schalkeju. Motivacija vsakega posameznika je na najvišji ravni, v popolnosti smo osredotočeni na dvoboj. Bodite prepričani o tem, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi premagali uglednega nasprotnika. Ter da bi še drugič zapored zaigrali v šestnajstini finala lige Europa," je na druženju z novinarji uvodoma povedal brazilski napadalec.

Nato se je spomnil lanskega 12. decembra, ko so pod Kalvarijo orožje položili nogometaši Wigana: "Uf, takrat se nam je izšlo, kot smo si želeli. Živimo za trenutek, da bi se to ponovilo tudi tokrat, da bi si po koncu tekme spet skočili v objem."


V Ljudskem vrtu ima status boga, navijači ga obožujejo. Osvojil je vse, kar je bilo mogoče, in dosegel ogromno pomembnih golov. Tudi tistega na Celtic Parku, ki je vijoličaste popeljal v ligo prvakov, toda v najprestižnejšem klubskem tekmovanju mreže še ni zatresel. Morda pa je danes vendarle napočil ta dan.

"Želim si doseči gol v ligi prvakov, seveda si želim. Neizmerno, toda v prvi vrsti si želim, da bi premagali Schalke. Da bi vsak posameznik pristavil svoj delež k uspehu. To je najpomembnejše, ne pa, kdo zatrese mrežo. Celotna ekipa gara za vsak gol, tako bo tudi tokrat," je z mirnim glasom pripovedoval Marcos Tavares. "V tej sezoni na mednarodnem prizorišču v Ljudskem vrtu še nismo izgubili. To je vsekakor nadvse pozitivno. Naši navijači nam dajejo prav posebno energijo, ki nam bo v veliko pomoč tudi v obračunu z Nemci. Seveda jo bomo skušali unovčiti in premagati velikega tekmeca. Menim, da smo tega sposobni, da nam lahko uspe," je nadaljeval kapetan dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

Slednji ne skriva, da v večerih lige prvakov pod Kalvarijo izjemno uživa: "To so čudovite tekme, nepozabna doživetja. Igrati pred polnim Ljudskim vrtom je zares nekaj posebnega, prav tako je lepo vedeti, da za nami stoji in nas podpira celotno mesto. Igralci si vedno znova prizadevamo, da bi se jim oddolžili na najboljši mogoči način. Vedno znova se trudimo, da bi poskrbeli za kar največ veselja. Da prinesemo vsaj kanček sreče, radosti. Tako v mesto kot v vsako družino, ki stiska pesti za nas. To nam veliko pomeni."

Članki iz rubrike