oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.12.2014 21:06:03

Danes še brez navijačev, jutri za vse ne bo prostora

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Schalkeja so v torek ob 12.40 pristali na mariborskem letališču in se nemudoma odpravili v svojo bazo v hotelu Habakuk (vijoličasti so v Betnavi), zvečer so Roberto Di Matteo in njegovi varovanci preizkusili igralno površino v Ljudskem vrtu.

Tokrat še brez spodbude fanatičnih navijačev, na tekmi bo seveda drugače. Iz Gelsenkirchna naj bi jih prišlo okrog tisoč, toda za vse na stadionu ne bo prostora.

"Položaj v pričakovanju tekme je zelo jasen. Za želeno napredovanje v osmino finala lige prvakov potrebujemo zmago, a jo tudi Maribor, da bi ostal na mednarodnem prizorišču. Vložek za obe ekipi je torej zelo velik, toda verjamem, da bomo pravi, da bomo na želeni ravni in da bomo dosegli namen. Ampak hkrati se zavedamo, da bo tekma tesna, negotova. Maribor bo postavljen obrambno, tako kot je bil na preteklih preizkušnjah, odločale bodo malenkosti," v pričakovanju obračuna pod Kalvarijo pravi trener Schalkeja Roberto Di Matteo.

nog-trening-schalke 9329 dw
Drago Wernig - TAKA

Vemo, da je Maribor dobra ekipa in da tudi okolje klub močno podpira. Ampak to v naših pripravah na tekmo ne spreminja ničesar, osredotočeni smo nase. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi zmagali.

Jasno je, da Schalke potrebuje tudi pomoč Chelseaja, in kaj lahko se seveda zgodi, da bo osmina finala lige prvakov za Schalke nedosegljiva, uspeh v Ljudskem vrtu mu zagotavlja ligo Europa. Bi bili s tem v Gelsenkirchnu zadovoljni? "O tem, kaj bo po tekmi, ne razmišljam. Osredotočen sem zgolj in samo na dvoboj z Mariborom. Ko se bo zgodilo, kar se bo, bomo pač videli, kako in kaj naprej, vsekakor pa si neizmerno želimo nadaljevati tekmovanje v ligi prvakov. To bi bil velik korak naprej. Za vse nas, toda tudi če nam morda ne uspe, ne bo konec sveta. Še naprej si bomo prizadevali, da bi bili boljši," odgovarja italijanski strokovnjak na klopi nemškega prvoligaša in dodaja: "Na zadnjih prvenstvenih tekmah nam je šlo, kot smo si želeli. Bili smo dobro postavljeni, organizirani. To je bil temelj uspeha, ki ga želimo prenesti na igrišče tudi v ligo prvakov."

O tekmecu trener Schalkeja govori spoštljivo: "Vemo, da je Maribor dobra ekipa in da tudi okolje klub močno podpira. Ampak to v naših pripravah na tekmo ne spreminja ničesar, osredotočeni smo nase. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi zmagali."

nog-trening-schalke 9765 dw
Drago Wernig - TAKA

Kljub vsemu smo želeli, da Roberto Di Matteo o Mariboru pove še kakšno besedo več: "Gre za obrambno zelo dobro organizirano ekipo, ki je nevarna v protinapadih in ima tudi individualno kakovost. Nekateri igralci so tehnično zelo močni."

Da se bo razpletlo po nemškem scenariju, seveda upa tudi branilec Jan Kirchoff: "Za želeni dosežek bomo morali odigrati tekmo na visoki kakovostni ravni. Potrebujemo zmago in gotovo se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi jo dosegli. Veliko je dejavnikov, ki lahko vplivajo na razplet, zagotovo bosta pomembni borbenost in želja po uspehu. Ampak bolj natančno je karkoli težko opredeliti. Vemo, da moramo zmagati, in to je naš cilj. Naša pot."

Nogometaši Schalkeja so znani po fanatičnih navijačih, ki prihajajo tudi v štajersko prestolnico. Nemci so izkoristili vse vstopnice, ki so jim bile na voljo. Na severni tribuni bo 642 privržencev bundesligaša, na stari zahodni še dodatnih 200. Po zadnjih napovedih bo iz Gelsenkirchna prispelo devet avtobusov, drugi navijači se bodo pod Pohorje odpravili z osebnimi avtomobili.

Po nekaterih ocenah jih bo več kot 842, kolikor je bilo na voljo kart. Kar nekaj naj bi bilo namreč takih, ki bodo prišli z upanjem, da si bodo dragocen košček papirja zagotovili na prizorišču dvoboja, ki ga bo v živo videlo 12.540 gledalcev.

Galerija

Članki iz rubrike