902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 09.12.2014 23:37:46

Šimundža: Denar ni naše vodilo

Drago Wernig - TAKA
Pred Mariborčani je še sklepno dejanje sezone. In to kakšno!

Nemci so vedno atraktivni gostje, povrhu ima obračun s Schalkejem izjemen tekmovalni naboj. Za obe ekipi. Zasedba iz Gelsenkirchna ob pomoči Chelseaja še vedno upa na napredovanje v izločilne boje lige prvakov, vijoličasti na šestnajstino finala lige Europa. Na drugo zaporedno prezimitev na mednarodnem prizorišču. Obeta se izjemen sredin večer, Ante Šimundža in njegovi varovanci pa obljubljajo, da bodo storili vse, ampak res vse, da bi se razpletel po njihovih željah.

"Seveda ne bom povedal ničesar novega, če znova poudarim, da je pred nami zelo pomembna tekma, še vedno smo v igri za nadaljevanje tekmovanja na mednarodnem prizorišču tudi v drugem delu sezone. Priprave potekajo po ustaljenem ritmu, tako kot na vsako drugo preizkušnjo. Veseli me, da je ekipa v dobrem stanju, na igrišču pričakujem temu primeren odziv," je v pričakovanju velikega obračuna v uvodu povedal Ante Šimundža.

Verjamem, da bomo izkoristili energijo, ki nam jo daje Ljudski vrt, ki nam jo daje vse mesto. To je nekaj čudovitega in seveda pozitivno vpliva na igralce, na vse nas. Imamo izjemno spodbudo, kar nas še dodatno motivira.

Lani v tem času je bil s svojimi varovanci v podobnem položaju. Seveda ne v ligi prvakov, ampak se je zgodil odločilni obračun z Wiganom v skupinskem delu lige Europa. Kakšna izkušnja iz tega dvoboja bo bržčas prišla prav. "Izkušenj ne moremo črpati iz ene tekme, ampak iz zadnjih štirih let, ko smo stalnica v Evropi. In dejstvo je, da se jih je nabralo ogromno. Sicer pa je bil Maribor v odločilnih tekmah vedno na visoki ravni in seveda si bomo prizadevali, da bo tako tudi tokrat. Zavedamo se, da je Schalke favorit, ampak tudi mi imamo svojo kakovost, ambicioznost, izkušnje. Gotovo se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi dosegli namen," je odločen nekdanji odlični napadalec.

Schalke je slavil na zadnjih treh prvenstvenih preizkušnjah, je v izjemni formi, Nemci so nadvse nevarni tudi iz prekinitev. "Res je, da je Schalke v odlični formi, mi smo že od junija. Zavedamo se, kaj počnemo, kaj delamo. Tekmeci so z novim trenerjem dobili neki nov veter v jadra, dodaten zagon, spremenili so tudi postavitev. V primerjavi z našo prvo medsebojno preizkušnjo bo začetna enajsterica gostov gotovo doživela precej sprememb. Kar zadeva prekinitve, so vedno pomembne, še zlasti v evropskih dvobojih. Posvečamo jim toliko pozornosti, kot jim moramo, enako zavzeto se pripravljamo na vse nasprotnike," pravi trener Maribora.

nog-mb-trening8647 dw
Drago Wernig - TAKA

Prav tako kot Štajerci tudi gostje potrebujejo zmago. "Drži, da neodločen izid ne ustreza nobeni ekipi, toda način, kako se bomo lotili dvoboja in kako bo potem potekal, je odvisen od številnih dejavnikov. Tudi od dnevne forme tako ekipe kot posameznikov. Obljubim pa lahko, da bo dogajanje spektakularno.«

Seveda se lahko zgodi, da bo izid vse do končnice izenačen. Kakšen bi bil v tem primeru odziv vijoličastih? Bi tvegali vse ali vseeno pomislili na to, da remi v ligi prvakov prinaša 500 tisoč evrov, kar za Maribor nikakor ni malo denarja? "Nobenega dvoma ni o tem, da pol milijona evrov ni majhen denar, toda mi smo športniki, razmišljamo o športnih dosežkih, žene nas želja po uspehih. Denar ni naše vodilo, ampak želimo tekmovati, biti konkurenčni," zagotavlja Ante Šimundža, ki s svojo ekipo v tej sezoni na evropski sceni v Ljudskem vrtu še ni okusil grenkobe poraza.

In tudi v letošnjem letu, februarski obračun s Sevillo v šestnajstini finala lige Europa se je končal z izidom 2:2: "To je vsekakor obetavno spoznanje, ki kaže na to, da smo ekipa, ki doma ob pomoči našega dvanajstega igralca, naših navijačev, lahko premaga vsakogar. Verjamem, da bomo izkoristili energijo, ki nam jo daje Ljudski vrt, ki nam jo daje vse mesto. To je nekaj čudovitega in seveda pozitivno vpliva na igralce, na vse nas. Imamo izjemno spodbudo, kar nas še dodatno motivira. Osredotočenost na naloge je maksimalna, vsi v želeni uspeh dajemo celega sebe. Morda nas zato kdaj pa kdaj malce zmanjka v prvenstvu, toda v zadnjem času smo le ujeli želeni ritem. Da mesto in vsi slovenski ljubitelji nogometa živijo z nami, je nekaj izjemnega," je razpredal strateg dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

Schalke je favorit, z naše strani pa lahko pričakujemo sproščenost, a razumljivo tudi odgovornost. Fantje bodo uživali. Uživali bomo vsi skupaj in si želeli dobrega rezultata. In bodite prepričani, da bodo igralci dali vse od sebe, iztisnili bodo tudi zadnje atome moči, da bi se znova veselili.

Vložek na drevišnji tekmi je izjemen, a po drugi strani so Mariborčani že dosegli ogromno. Presegli so pričakovanja, zato današnja tekma nikakor ne predstavlja ločnice med uspehom in neuspehom. Znova bomo govorili o še eni zgodovinski, čudoviti sezoni, o še enem mejniku. To bi bila seveda lahko prednost vijoličastih, kajti kljub veliki želji po uspehu na svojih plečih nimajo velikega bremena. Gotovo ne tako težkega, kot ga imajo tekmeci.

"Energija je pozitivna, kar nas kakopak veseli, vendar ne živimo v evforiji. Vemo, kako moramo delovati. Schalke je favorit, z naše strani pa lahko pričakujemo sproščenost, a razumljivo tudi odgovornost. Fantje bodo uživali. Uživali bomo vsi skupaj in si želeli dobrega rezultata. In bodite prepričani, da bodo igralci dali vse od sebe, iztisnili bodo tudi zadnje atome moči, da bi se znova veselili. Ne, nismo pod pritiskom rezultata. Če bi nam kdo pred začetkom ponudil tako uspešno nastopanje v skupinskem delu lige prvakov in možnost napredovanje v šestnajstino finala lige Europa, bi to sprejeli z odprtimi rokami. Zdaj se nam je dejansko tudi ponudila in popolnoma razumljivo je, da jo bomo skušali izkoristiti,«
je zaključil Ante Šimundža.

Članki iz rubrike