902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 10.12.2014 09:28:36

Stojanović z masko od prve minute

Drago Wernig - TAKA
V začetni enajsterici Maribora za tekmo s Schalkejem ne gre pričakovati drastičnih sprememb.

Tako kot po navadi v pričakovanju evropskih preizkušenj Maribora je znova precej ugibanj o tem, za kakšno začetno enajsterico se ob odločil Ante Šimundža. Najpomembnejše je, da ima v nasprotju z Robertom Di Matteom na voljo vse pomembne može in tudi zato kakšnega presenečenja vendarle ne gre pričakovati.

ENEMU NAGAJA ZOBOBOL
Petar Stojanović ima zlomljen nos, preležal je tudi virozo, s katero se je prav tako ubadal Željko Filipović, zaradi bolezni je bil lep čas odsoten tudi Agim Ibraimi. V bližnji preteklosti so imeli vijoličasti kar nekaj preglavic, trenutno stanje je veliko bolj obetavno. "Ne smemo zanemariti, da bomo s Schalkejem odigrali že 35. tekmo v tem delu sezone, kar seveda ne more miniti brez posledic, svoje je pristavilo še vreme. Posamezne težave so zato logične, toda fantje so v končnici jeseni pokazali izjemno energijo, ki jo črpajo iz svojih karakterjev in ambicioznosti. Z izjemo Amirja Derviševića, ki mu nagaja zobobol, so vsi pripravljeni igrati," je kadrovske zadeve razkril Ante Šimundža.


Ko je beseda stekla o začetni enajsterici, ki bo nocoj pritekla na zelenico Ljudskega vrta, ni bil več tako gostobeseden: "Seveda imam idejo, s kom in kako se postaviti na igrišču, odprte so le še nekatere malenkosti. A tekma traja 90 minut, v vsakem trenutku se lahko zgodi marsikaj in treba se je ustrezno odzvati. O taktičnih različicah se bom seveda pogovoril z igralci, dejstvo pa je, da si želimo pozitiven rezultat in potrudili se bomo po najboljših močeh, da bi namen tudi dosegli."

EVROPSKA KLASIKA
Kar zadeva postavo, lahko verjetno pričakujemo klasiko. Evropsko klasiko, na katero smo se navadili, ko je bila zasedba popolna. V obrambni vrsti je še največ negotovosti okrog desnega bočnega položaja. Glede na to, da z zaščitno masko vztraja na treningih, bo Petar Stojanović najbrž dobil prednost pred Alešem Mejačem, ostali trije igralci pred Jasminom Handanovićem, ki bo znova pomemben adut, naj bi bili Aleksander Rajčević, Arghus in Mitja Viler. Za prevlado na sredini igrišča si bosta prizadevala Željko Filipović in Aleš Mertelj, na desni strani je vse bolj zabetoniran Sintayehu Sallalich, za levo sta kandidata Dare Vršič in Damjan Bohar, ki je nedvomno veliko bližje nastopu. V zadnjem času mu gre namreč odlično in je strelsko razpoložen, povrhu je v polno zadel tudi v Gelsenkirchnu.

V konici napada je kakopak nedotakljiv Marcos Tavares, bilo pa bi presenečenje, če poleg njega ne bi zaigral Agim Ibraimi. Če bi bila morda od prve minute na igrišču Luka Zahović ali Jean-Philippe Mendy, bi se makedonski reprezentant kajpada vrnil v zvezno vrsto, kar bi pomenilo, da bi na klopi ostala Damjan Bohar ali Sintayehu Sallalich, a takšne različice tokrat bržkone ni pričakovati.  Seveda bo nadvse pomembno, kako bodo vijoličasti krenili v tekmo, v dozdajšnjem delu sezone so bile uvodne minute že kar nekajkrat zelo vroče. "V Evropi tovrstnih težav nismo imeli, začetki so bili bolj ali manj dobri. Tudi tokrat ni strahu, fantje so na treningih pokazali visoko mero zbranosti in osredotočenosti, zato verjamem, da slabega uvoda ne bo oziroma da se bomo odzvali, kot si želimo," pravi Ante Šimundža.

Članki iz rubrike