902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

am
am
0 11.03.2015 23:35:56

Liga prvakov: Šok na Stamford Bridgeu (video)

Reuters
Prvi polčas dvoboja med Chelseajem in PSG-jem v Parizu se je končal z rezultatom 1:1. Minimalno prednost so si tako priigrali Londončani, ki so morali na svojem igrišču samo še dokončati delo in se uvrstiti v četrtfinale.

Njihovo delo je bilo na videz še lažje po pol ure igre na povratni tekmi, ko je bil (prestrogo) izključen Zlatan Ibrahimović. Vendar pa smo morali do prvega zadetka čakati vse do 81. minute, ko je v polno meril Gary Cahill. Takrat se je zdelo, da si je četa Joseja Mourinha že priigrala četrtfinalno vozovnico, a so imeli Parižani svoj načrt.

869-56-ibrahimovic re
Reuters
Le pet minut pozneje je namreč izenačil nekdanji član modrih David Luiz in poskrbel za podaljšek. Dodatnih 30 minut je bilo še kako razburljivih. Chelsea je kmalu še drugič povedel, Thiago Silva je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, Eden Hazard pa je suvereno izkoristil enajstmetrovko in žogo poslal za hrbet Salvatoreja Siriguja - 2:1.

Čeprav so bili številčno oslabljeni gostje vnovič v knockdownu, se jim je uspelo še enkrat pobrati. V 114. minuti se je Thiago Silva na najboljši možen način odkupil za enajstmetrovko in po podaji s kota z izjemnim strelom z glavo s približno desetih metrov zabil za 2:2 in PSG-ju zagotovil četrtfinale.

VIHAR Z NEKAJ DODATKA
Najbolj trofejen nemški klub je z zelo visoko zmago napredoval med osem najboljših ekip stare celine in temu uspehu je resnično težko gledati v zobe. Je pa treba opozoriti, da so Bavarci dobili zagon, ki je bil odveč in ki ga taka ekipa zagotovo ne potrebuje.

Bayern je v zadnjem času v izjemni formi, kar je podatek, ki bi ga lahko zapisali praktično na katerikoli točki te sezone. Morda je izjema zgolj uvodni teden spomladanskega dela nemškega prvenstva, sicer pa so Bavarci premočni za tekmece na domači sceni in zelo prepričljivi na mednarodni, pri čemer po pravilu navdušujejo tudi z igro.

V tem duhu je bil njihov nastop na prvi tekmi osmine finala lige prvakov, ki so jo odigrali na gostovanju pri Šahtarju, vsaj manjše presenečenje. Resda je ta nastop prišel kmalu po omenjenem slabšem začetku spomladanske polovice bundeslige, a vendarle ne tako blizu, da bi bilo izid 0:0 proti zaspanemu Šahtarju mogoče pričakovati.

869-56-bayern re
Reuters
Bayern je vsekakor razočaral, hkrati pa je ukrajinskemu prvaku ponudil možnost za senzacijo, ki je ni bilo mogoče zanemariti. Sicer nepriljubljenih 0:0, ki jih neka ekipa prinese na gostovanje, v nekoliko drugačnem kontekstu uživa precej večjo priljubljenost, kajti en sam zadetek gostitelje povratnega srečanja postavi pod velikanski pritisk, kar smo videli že kar nekajkrat. 

Taka presenečenja so resnično vse prej kot redka, zato dvoboja v Münchnu nihče ni jemal kot formalnost, so se pa stvari precej spremenile že po njegovih treh minutah. A ne le po zaslugi domačega moštva, temveč tudi po krivdi sodnikov, ki sinoči resnično niso bili v formi.

V bavarski prestolnici se nismo mogli izogniti izključitvi, ob kateri so bili gostje vsaj v določeni meri oškodovani. Šahtar se je s prekrškom za enajstmetrovko na samem začetku druge polovice obračuna spravil v težave.

V še večje in posledično usodne pa so ga dejansko spravili delivci pravice (ali česarkoli pač), ki so najstrožji kazni po nepotrebnem dodali rdeči karton. Vse ostalo pa je seveda bila prej omenjena rutina, v kateri je Bayern prišel celo do zmage s 7:0. Pri čemer ne bomo nikoli vedeli, kako lahko (ali težko) delo bi Bavarci imeli brez omenjene pomoči.


Povratni tekmi osmine finala

BAYERN - ŠAHTAR 7:0 (2:0) /0:0/
1:0 Müller (4, enajstmetrovka), 2:0 Boateng (34), 3:0 Ribery (49), 4:0 Müller (52), 5:0 Badstuber (63), 6:0 Lewandowski (75), 7:0 Götze (87)

CHELSEA - PSG 2:2* (1:1, 0:0) /1:1/
1:0 Cahill (81), 1:1 Luiz (86), 2:1 Hazard (96, enajstmetrovka), 2:2 Silva (114)

Opomba: v oglatem oklepaju je izid prvega srečanja

Članki iz rubrike