902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 17.03.2015 23:32:41

Atletico z Oblakom na čelu slavil po enajstmetrovkah

Profimedia
Domač poraz 1:3 na prvi tekmi izločilnih bojev skorajda po pravilu pomeni slovo od nadaljnjega tekmovanja in po tej logiki so nekateri Arsenalu že pomahali. Na koncu se jim sicer ni bilo treba posuti s pepelom, toda manjkalo je tako zelo malo.

Tekma med Bayernom in Atleticom je bila že sama po sebi zanimiva zaradi izhodiščnega položaja obeh ekip, za odtenek zanimivejše pa je v očeh slovenskih ljubiteljev nogometa postalo v 23. minuti, ko je po poškodbi Miguela Angela Moyaja v igro vstopil Jan Oblak. Da bi se čim hitreje otresel treme, je štiri minute po njegovem vstopu z zadetkom poskrbel Mario Suarez. Kljub poskusom enih in drugih sta mreži do konca devetdesetih minut mirovali, prav tako tudi v pol ure podaljška. 

In čeprav pred tekmo ni nihče računal na Oblakovo priložnost, so bile kar naenkrat vse oči uprte vanj. Da, tako hitro se stvari v nogometu spreminjajo. Atletico je začel s slabim, precej živčnim zgrešenim strelom Raula Garcie, na drugi strani pa je roko na srce slab strel Turka Calhanogluja obranil slovenski čuvaj mreže. Do zadnje serije je bil izid izenačen, piko na i pa je v zadnji seriji postavil Fernando Torres. Nato so bile vse oči uprte v izkušenega Stefana Kiesslinga, ki je žogo poslal mimo vrat in špansko veselje s slovenskim pridihom se je lahko začelo.

arsenal2
Reuters


SKORAJ PODVIG
Tudi tekma med Monacom in Arsenalom ni minila brez drame. Trener Arsene Wenger je pred tekmo dejal, da njegova sedanja ekipe v goste k njegovi nekdanji (pred celo večnostjo je v London odšel prav iz Monaka) odhaja po podvig in da se zanj čuti sposobna, Arsenalu pa je treba priznati, da je v veliki meri držal besedo.

Topničarji so se čvrste in v obrambi dobro organizirane zasedbe lotili postopoma, ko bi trdno verjeli v svojo kakovost in kot bi se zavedali, da imajo ob premoči dovolj časa. Za preobrat je Arsenal potreboval bodisi zmago 3:1 ter podaljšek bodisi zmago s tremi zadetki razlike in v prvem polčasu je po zaslugi Olivierja Girouda prehodili tretjino poti. 


V nadaljevanju pa je stopnjeval pritisk in verjetno se bi mu načrt v popolnosti izšel, če bi mu zadetek za 2:0 uspelo doseči le nekaj minut prej. Aaron Ramsey je bil uspešen v 79. minuti, toda vseeno so topničarji vrez zgodovinskega napredovanja ostali tudi zaradi obilice smole. Ves preostanek tekme so praktično bivakirali v nasprotnikovem kazenskem prostoru, noro pritiskali in nizali priložnosti. Monaco je bil povsem nebogljen, njegov vratar Daniel Subašić je reševal na golovi črti, francoskemu predstavniku ni uspelo sestaviti niti prave oddaljitve od lastnih vrat, kaj šele kakšne resnejše akcije proti sredini igrišča ali na nasprotno polovico.

Zdelo se je, da tretji in odločilni zadetek celo visi v zraku ter da je to eden od tistih položajev,v katerih se mu sploh ni mogoče izogniti. A je ekipi, ki ji ob žrebu napredovanja ni napovedal nihče, vendarle nekako uspelo in je angleškemu nogometu zadala nov udarec.


Povratni tekmi osmine finala

MONACO  – ARSENAL 0:2 (0:1) /3:1/
0:1 Giroud (36), 0:2 Ramsey (79)

ATLETICO MADRID - BAYER 1:0 (1:0, 1:0) - po enajstmetrovkah /0:1/
1:0 Suarez (27)

Opomba: v oglatem oklepaju je izid prvega srečanja

Članki iz rubrike