oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 20.03.2015 14:45:37

Direktor Atletica: O zadnjih tekmah z Realom ne razmišljamo

Reuters
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so izžrebali pare četrtfinala lige prvakov. Slovenski reprezentant Jan Oblak se bo s svojim Atleticom iz Madrida meril z branilcem naslova in mestnim tekmecem Realom.

Madridski obračun bo tako nekakšna ponovitev finala lanske sezone, v katerem je Real po podaljških zmagal s 4:1. Real, ki ima deset naslovov evropskega prvaka, bo skušal ubraniti naslov prvaka, nazadnje je to uspelo Milanu leta 1990. Real je sicer v osmini finala izločil Schalke, Atletico pa Bayer Leverkusen.

oblak jan atletico
Profimedia
"Atletico je zelo konkurenčna ekipa. V tej sezoni smo se velikokrat pomerili z njim in ga poznamo zelo dobro. Tukaj ni skrivnosti. Atletico je ekipa, ki ve, kako tekmovati, prejema malo zadetkov, dober je ob prekinitvah. Videli bomo, ali ga lahko premagamo in se vrnemo na žreb za polfinale," je za spletno stran Uefe dejal direktor Reala Emilio Butragueno


Real na šestih medsebojnih tekmah v tej sezoni še ni premagal Atletica. "Nogomet nima spomina. Velika napaka bi bila, da bi razmišljali o rezultatih, ki smo jih v zadnjem času dosegali proti Realu," opozarja direktor Atletica Clemente Villaverde.

Barcelona, tretja španska ekipa med najboljšo osmerico, bo igrala proti staremu znancu iz skupinskega dela tega tekmovanja. PSG, ki je v osmini finala izločil Chelsea, je na domačem igrišču takrat zmagal s 3:2, Barcelona, ki je končala pot Manchester Cityja, pa na svojem s 3:1. Barca in PSG sta se srečala tudi v četrtfinalu sezone 2012/13, Katalonci so napredovali zaradi večjega števila golov v gosteh.

ibrahimovic re (2)
Reuters
"PSG je stari znanec, z njim smo se srečali tudi v skupinskem delu. Je izvrstna ekipa, ki je močno okrepila svoj kader. Morali se bomo res boriti za zmago. V četrtfinalu so vsi klubi močni, tudi PSG, tako da bo težko," meni Barcelonin podpredsednik Jordi Mestre


Bayern, zmagovalec leta 2013, se bo pomeril s Portom, ekipo, ki ga je premagala v finalu leta 1987. Bayern je sicer v osmini finala izločil Šahtar Doneck, Porto pa Basel. "Ozračje v Portu je zelo vroče. Spremljal sem Porto v finalu lige prvakov leta 2004 proti Monacu. Vzdušje na stadionu je bilo izjemno. S takšnimi navijači ne bo lahko za nas, toda igrali smo že na veliko različnih stadionih, tako da bomo vedeli, kaj pričakovati," je po žrebu povedal Bayernov vratar Manuel Neuer.

Juventus, ki je izločil Borussio Dortmund Kevina Kampla, se bo pomeril z Monacom, ki je kljub dejstvu, da mu mnogi namenjajo vlogo najšibkejšega med elito, dokazal svojo kakovost z izločitvijo londonskega Arsenala. "Juventus je med največjimi klubi. Je favorit. Srečo smo imeli, da bomo igrali povratno tekmo doma. Poskusili bomo izvleči čim več," pravi trener Monaca Leonardo Jardim. Nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedved pa je povedal: "Imamo priložnost prebiti se v polfinale. To je najpomembnejše."

Članki iz rubrike