oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

liz
liz
0 15.04.2015 08:43:30

Ancelotti: Oblak je opravil izjemno delo (video)

Reuters
Sinočnji prvi polčas četrtfinalnega dvoboja lige prvakov med Atleticom in Realom se je končal brez zadetkov.

Za to ima največ zaslug Jan Oblak, ki je z nekaj izjemnimi obrambami ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Dvaindvajsetletni Škofjeločan je v obup spravljal gostujoče napadalce, še posebej si ga bo zapomnil Gareth Bale, ki se je enkrat sam znašel pred njim, a je Slovenec ubranil njegov strel.

GW1_0506
Grega Wernig

"V obrambnem smislu je Atletico eno izmed najboljših moštev na svetu. Oblak je opravil izjemno delo," je po koncu tekme povedal trener Reala Carlo Ancelotti, in nadaljeval: "Mislim, da bi si v prvem polčasu zaslužili več kot 0:0, saj smo igrali zelo dobro. Drugi polčas je bil drugačen, ker so bolj pritiskali na nas in je bilo težje zadržati žogo. Rezultat ni ravno dober, a smo si s prikazanim dvignili samozavest. V bistvu je to najboljši rezulat med najslabšimi. Imeli smo svoje priložnosti, v napadu so vsi odigrali odlično, a nismo uspeli zadeti. Po teh 90 minutah še vedno ni favorita za napredovanje. Vse je tako kot pred začetkom. V sredo moramo ponoviti predstavo, ki smo jo prikazali v prvih 45 minutah. Tudi z dvema remijema se lahko napreduje."

GW1_0613
Grega Wernig

Nad predstavo Reala v prvem polčasu je bil navdušen tudi trener Atletica Diego Simeone, a ga je še bolj navdušil Jan Oblak. "Nasprotnik je bil odličen v prvem polčasu, ampak Oblak je bil izjemen, predvsem ob Balovi priožnosti. Njegova reakcija je bila vrhunska. Vsako drugo moštvo bi prejelo zadtek, če bi bilo pod takim pritiskom, kot smo bili mi v prvem polčasu. Ampak je bila nato tekma precej bolj izenačena," je dejal Argentinec, ki je še povedal, da bo povratno srečanje povsem drugačno. "Skušali bomo odigrati najboljše, kar lahko. To bo ena od tistih tekem, ki jih vsi želimo igrati."

GW1_1151
Grega Wernig

Po dvoboju je pred sedmo silo stopil tudi slovenski junak, ki iz tekme v tekmo postaja vse večji ljubljenec navijačev Atletica. "Odlično se počutim, tako kot vsa ekipa. Garali smo, bilo je zelo težko srečanje. Zdaj imamo teden dni časa, da se pripravimo za povratni obračun. Na vsaki tekmi si želiš zadeti, ampak na Santiago Bernabeu gremo z rezultatom 0:0, videli bomo, kaj bo prinesel drugi polčas. Nismo prejeli zadetka, kar bo prav gotovo pomembno. Ne vem, kdo je favorit, Real je odlično moštvo z izjemnimi posamezniki. Vendar smo še vedno v igri."

atletico madrid real gw 20
Grega Wernig

Članki iz rubrike