oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 15.04.2015 22:51:23

Liga prvakov: Brez Zlatana ni zabave, Porto do presenečenja

Reuters
Vsaj tako – verjetno pa še bolj – kot je za Real pomemben Cristiano Ronaldo in za Barcelono Lionel Messi, je za PSG pomemben Zlatan Ibrahimović.

Kadar imajo Parižani v svojih vrstah fenomenalnega Šveda bosanskih korenin, se jim ni treba bati nikogar. Premagajo in izločijo lahko prav vsako ekipo, z Zlatanom v konici napada so neugoden nasprotnik za kogarkoli. Kadar pa Laurent Blanc nima na voljo »Ibrakadabre«, potem pa se njegovi varovanci kar naenkrat iz grozljivih, renčavih levov prelevijo v mlade mucke, ki sicer lahko kar močno ugriznejo, a kakšnih smrtnih ran zagotovo niso sposobni zadati.

Izidi četrtfinala lige prvakov
Atletico – Real 0:0
Juventus – Monaco 1:0 (0:0)
PSG – Barcelona 1:3 (0:1)
Porto – Bayern 3:1 (2:1)

Zlatan Ibrahimović namreč ni samo najnevarnejši napadalec PSG-ja, temveč je veliko več. Je alfa in omega kluba, v napadu je s svojo kombinacijo surove moči in prefinjene tehnike pravzaprav nezaustavljiv, vsaj tako kot njegove nogometne vrline pa je pomembna tudi njegova prezenca. Kadar je na zelenici, se Zlatana bojijo vsi. Njegovi soigralci, predvsem pa tekmeci in tudi sodniki. Praktično v vsakem trenutku nase veže (vsaj) dva nasprotnika, kar omogoča njegovim soigralcem več prostora in tako so posledično tudi oni veliko boljši, nevarnejši.

In glede na vse povedano, si lahko le predstavljate, kakšne glavobole je imel Laurent Blanc pred včerajšnjo tekmo, ko je vedel, da zaradi kazni ne bo mogel računati na Zlatana, ob njem pa niti za zelo pomembne Marca Verrattija in Serga Aurierja, ki sta bila prav tako kaznovana ter Thiaga Motto, ki je poškodovan.

Brez vseh teh mož so se morali Parižani zoperstaviti odlični Barceloni in pričakovano pravih možnosti niso imeli. Sicer so se predstavili s pogumno igro, nekajkrat nevarno zapretili – najnevarnejši je bil Edinson Cavani –, toda večino tekme so bili v podrejenem položaju. Katalonci so narekovali ritem igre in nekako se je zdelo, da so do odličnega izhodišča pred povratnim obračunom na Nou Campu prišli pravzaprav s pol moči. V prvem polčasu je po lepi podaji v polno meril Neymar, v drugem polčasu pa je z dvema zadetkoma – najprej po odličnem samostojnem prodoru, nato pa še z odličnim zaključkom po dvojni podaji s Javierjem Mascheranom – delo dokončal Luis Suarez. PSG je sicer preko van der Wiela prišel do častnega zadetka, vseeno pa se zdi, da je končni zmagovalec tega četrtfinala že odločen. Je že tako, kot so nekoč zapisali navijači Rome za svojega kapetana Francesca Tottija: "No Totti, no party!" V primeru Parižanov je nekako tako: "No Zlatan, no party!"

bayern
Reuters


PRESENEČENJE NA DRUGI
Na drugem obračunu je prišlo do velikega presenečenja. Nogometaši Bayerna so v obračun proti Portu krenili v vlogi favorita, a so katastrofalno odprli tekmo in z dvema neverjetnima napakama, ki ju je kaznoval nekdaj eden največjih svetovnih talentov Ricardo Quaresma že po desetih minutah zaostajali z 0:2. V nadaljevanju so se uspeli približati na gol zaostanka, a še z eno veliko napako so Portu omogočili zmago s 3:1 na prvi tekmi in lepo popotnico pred povratnim obračunom.

Članki iz rubrike