902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 12.05.2015 22:36:19

Bayern dobil bitko, Barcelona vojno

Reuters
Na povratni polfinalni tekmi v Münchnu so nogometaši Barcelone proti domačemu Bayernu izgubili z 2:3, a po zaslugi zmage s 3:0 na prvi tekmi napredovali v finale, ki bo na sporedu 6. junija v Berlinu.

Kdo ve, morda so Pep Guardiola in njegovi varovanci navdih ter optimizem iskali v dvoboju letošnje osmine finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, ko je njihovemu tekmecu iz bundeslige, Schalkeju, proti favoriziranemu Realu skorajda uspel neverjeten preobrat po porazu na prvi tekmi z 0:2 na domačem igrišču – zmanjkal jim je en zadetek –, ali pa so se s spomini vrnili deset let v zgodovino in se spomnili kultnega obračuna v Istanbulu med Liverpoolom in Milanom.

Kakorkoli že, nogometaši Bayerna so vedeli, da potrebujejo pravi čudež, podoben – če ne celo večji – tistemu iz Atatürka, če si želijo priboriti vstopnico za Berlin. Še posebej ker je rezultat 0:3 iz prve tekme pomenil, da bi bilo v primeru enega zadetka Barcelone na Allianz Areni vsega bolj ali manj konec.

barcelona bayern 1
Reuters

In z vedenjem, da ne smejo prejeti zadetka ter da morajo na drugi strani zabiti vsaj tri, če si želijo priboriti vsaj podaljške, so se Bavarci podali na misijo, ki so jo mnogi že pred prvim sodniškim žvižgom angleškega sodnika Marka Clattenburga označili kot nemogočo. V vseh načrtih katalonskega stratega, ki sedi na klopi bavarskega velikana, je bilo zagotovo zapisano, da morajo njegovi varovanci čim prej zabiti zadetek, če želijo še upati na preobrat, in za Münchenčane se tekma ne bi mogla začeti na boljši način. Do vodstva so namreč prišli že v 7. minuti, ko je po predložku s kota Xabija Alonsa v kazenskem prostoru Barcelone najvišje skočil Medhi Benatia. Takrat se je vsaj za trenutek zazdelo, da bi Bayern lahko stvari za Katalonce nekoliko zakompliciral …

A nemško upanje se je kmalu razblinilo kot milni mehurček. Zgodilo se jim je namreč to, česar so se najbolj bali, to, kar so vedeli, da si ne smejo privoščiti. V želji po čimprejšnjem drugem zadetku so v 15. minuti pustili preveč prostora v obrambi, kar je s fantastično podajo izkoristil Lionel Messi, ki je zaposlil Luisa Suareza, ta se je namesto strela odločil za podajo do Neymarja, ki je žogo potisnil v prazno mrežo za 1:1. Ko je neverjetna naveza Messi-Suarez-Neymar čez nekaj minut udarila še drugič, je bilo vseh dvomov – če so takrat sploh še obstajali – o prvem potniku v finale dokončno konec. Še posebej ker so Katalonci imeli tokrat v vratih fenomenalnega Ter Stegna, ki je branil vse, kar je mogoče, in veliko tega, kar je nemogoče.

suarez messi neymar re
Reuters

V drugem polčasu so nogometaši Barcelone stopili na zavoro in proti vratom Bayerna skorajda niso pogledali, Bavarci pa so se trudili, da bi zaostanek ob polčasu spremenili v zmago in se tako na časten način poslovili od lige prvakov. Po zadetkih Lewandowskega in Müllerja jim je to sicer uspelo, toda napredovanje Barcelone ni bilo ogroženo niti za trenutek.


Bayern - Barcelona 3:2 (1:2)

München – Allianz Arena. 70.000 gledalcev. Glavni sodnik: Mark Clattenburg (Anglija).
Strelci: 1:0 Benatia (7), 1:1 Neymar (15), 1:2 Neymar (29), 2:2 Lewandowski (59), 3:2 Müller (74)
BAYERN: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Lahm (od 68. Rode), Schweinsteiger (od 87. Martinez), Alonso, Thiago, Müller (od 87. Götze), Lewandowski. Trener: Josep Guardiola.
BARCELONA: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitić (od 71. Mathieu), Iniesta (od 75. Xavi), Messi, Neymar, Suarez (od 46. Pedro). Trener: Luis Enrique.
Rumeni kartoni (5-2): Rafinha (41), Thiago (45), Lewandowski (76), Alonso (81), Rode (84); Rakitić (64), Pedro (85)
Rdeči kartoni:

Članki iz rubrike