Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 09.07.2015 17:36:25

Maribor: Za prenos 15 tisoč evrov

Nikola Miljković
Pod Kalvarijo so se odzvali na namigovanja o tem, zakaj tekme Maribor – Astana ne bo mogoče spremljati v televizijskem prenosu.

Ker prenosa tekme Maribor - Astana ne bo, je med ljubitelji nogometa na sončni strani Alp kakopak vznemirljivo vprašanje, kakšne so bile zahteve vijoličastih. So bile res tako visoke, da si nobena televizijska hiša ni mogla privoščiti kamer pod Kalvarijo?

"Nobenih posebnih pogojev nismo postavljali. Z izjemo lanskega leta se mačehovski odnos naših TV hiš do kvalifikacijskih nastopov klubov v evropskih tekmovanjih vleče že veliko let. Nič novega,"
pravijo v Ljudskem vrtu.



Kljub vsemu smo želeli bolj konkreten odgovor. Kakšna je bila cena za zagotovitev TV pravic? Je bila višja kot prejšnja leta v istem delu tega tekmovanja? "Cena je bila enaka kot v preteklih letih. TV hiši, s katero smo se dogovarjali, smo preko svojih partnerjev uspeli zagotoviti tudi neposreden prenos povratne tekme iz Astane za majhen znesek. Niti v enem trenutku znesek v pogovorih ni bil sporen ali previsok. Ko se o teh problemih pogovarjamo z drugimi klubi, pa ne govorimo o klubih iz zahodne Evrope, se ne morejo načuditi. Pravzaprav nam ne verjamejo, da pravice za slovensko ligo oziroma tudi za nastope v kvalifikacijah za evropske pokale ponujamo po tako nizkih cenah. Lahko tudi razkrijemo številke, gre za 15 tisoč evrov," so se odzvali v mariborskem prvoligašu.

Ali je znesek previsok, presodite sami.

Članki iz rubrike