Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 10.07.2015 17:27:45

Marko Simeunović: Dvojnih stroškov si ne moremo privoščiti

Grega Wernig
Informacija, da tekme Maribor – Astana ne bo mogoče spremljati v televizijskem prenosu, je po pričakovanju dvignila precej prahu.

Slišati je takšne in drugačne komentarje in ugibanja, polemike na družabnih omrežjih se vrstijo ena za drugo, vsak ima svojo razlago. "To, da bi hotel Maribor zaslužiti ne vem kakšne zneske, pač ne drži. Nikakor ne. Resne pogovore smo imeli le s POP TV. Denar ni bil problem, naše zahteve še zdaleč niso bile visoke, a naposled je omenjena televizijska hiša od prenosa odstopila. Zakaj? Pravih razlogov res ne poznam," je za sredino izdajo Ekipe SN pojasnil poslovni direktor Maribora Bojan Ban.

Drži, z Bojanom Banom sva bila v stikih. On je razumel mene, jaz njega, a dogovora nisva sklenila.

Ni jih malo, ki se začudeno sprašujejo, zakaj prenosa, če že ne kje drugje, ne bo niti na najbolj nogometni televiziji pri nas. Mar je mogoče, da odgovornih ta projekt ni zanimal? "Igral sem v ligi prvakov in nekaj naredil za Maribor, zato sem prvi na tem svetu, ki ga to zanima," se je odzval direktor Sport Kluba Marko Simeunović. "Mariboru elim vse najboljše in prav tako si želim, da bi bil prenos na naši televiziji. Ampak ..." je pristavil nekdanji reprezentančni vratar.

Ampak? "Potem pride na vrsto ekonomska plat in vsak ima svoje meje. Maribor je postal evropski klub, ki si hkrati prizadeva za evropsko razmišljanje. Tudi okolice. Ima pravice za prenos in seveda je povsem razumljiva ter legitimna želja, da hoče za prenos nekaj denarja. Koliko, niti ni pomembno, toda mi smo tudi televizija, ki nima svoje produkcije, kar pomeni, da bi jo prav tako morali plačati. Dvojnih stroškov – za prenos in produkcijo – pa si ne moremo privoščiti, z oglasi jih ne bi pokrili. Med drugim zato, ker nam način meritve gledanosti ni naklonjen, a to je že druga zgodba," je pojasnil Marko Simeunović in potrdil, da se je z Mariborčani kljub vsemu poskušal dogovoriti za prenos: "Drži, z Bojanom Banom sva bila v stikih. On je razumel mene, jaz njega, a dogovora nisva sklenila. Kot sem dejal, si dvojnih stroškov pač nismo mogli privoščiti. In to je to, Mariboru na evropski poti želim vse najboljše."

Članki iz rubrike