benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 13.07.2015 17:08:18

V Ljudskem vrtu bo nastopil "evropski Maribor"

Drago Wernig - TAKA
Mariborske nogometaše v torek zvečer čaka prva resna preizkušnja v novi sezoni. Serijski slovenski prvaki bodo skušali nadaljevati tudi serijo uspešnih evropskih sezon in morda celo ponoviti lansko uvrstitev v ligo prvakov. Za kaj takega pa jih že na prvi stopnički čaka zahteven nasprotnik, saj jim na poti stoji kazahstanska Astana.


Tako nogometaši kot njihov trener Ante Šimundža že nestrpno pričakujejo začetek tekme. Kot je slednji povedal na današnji novinarski konferenci, v zadnjih dneh stopnjujejo svojo formo, vedno manj je poškodovanih igralcev, kar je zanje velik plus. Dobro so analizirali tudi nasprotnika, je povedal strateg vijoličastih.

"Igramo doma, pred svojimi navijači, a za napredovanje bo potrebnih 180 minut. Potrebnega bo ogromno potrpljenja na prvi tekmi, po kateri dvoboj še ne bo končan. Vemo, za kaj gre, in vemo, na kakšen način si želimo priti do prednosti," je dejal Šimundža, ki je prepričan, da bo v Ljudskem vrtu nastopil "evropski Maribor".

Mariborski trener na drugi strani igrišča pričakuje zelo obrambno usmerjenega tekmeca, ki se bo verjetno zanašal predvsem na dejstvo, da povratno tekmo gosti na svojem stadionu. "Astana je ambiciozna ekipa in relativno mlad klub, ki pa z visokimi finančnimi vložki želi hitro prodreti na evropski nogometni zemljevid," je dejal Šimundža.

nog-trening-maribor 1234 dw
Drago Wernig - TAKA

DVOREZEN MEČ
Na vprašanje, ali je kazahstanska ekipa morda v prednosti zaradi dejstva, da je odigrala že precej tekem državnega prvenstva in je tako v običajnem tekmovalnem ritmu, Šimundža odgovarja, da je to lahko določena prednost, a je glede na obremenitve to lahko tudi dvorezen meč. Za Maribor je po njegovem dobro, da je že odigral uradno tekmo ter nekaj težkih pripravljalnih tekem, zato tekmo pričakujejo v dobrem stanju.

Slovenskim ljubiteljem nogometa sta v kazahstanski ekipi najbolj znana mladi srbski reprezentant Nemanja Maksimović in slovenski reprezentant Branko Ilić, a Šimundža poudarja, da sta oba v klubu zelo kratek čas, medtem ko imajo v ekipi vsaj še tri ali štiri zelo kakovostne igralce.

Mariborski strateg je še poudaril, da je v evropskih tekmovanjih vselej zelo pomemben dejavnik, da ne prejmeš zadetka na domači tekmi, zato bi bil zelo zadovoljen z vsako zmago, ki bi se končala brez prejetega zadetka.

Na roko jim gre tudi okrevanje nekaterih poškodovanih nogometašev. V igro za nastop na tekmi se tako vračajo Željko Filipović, Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich, ki so že pod polno obremenitvijo. Nekaj težav je še vedno z Aarghusom Soaresom in Wellejem Ndiayejem, tik pred tekmo pa bodo videli, kako kaže s poškodbo Jean-Philippa Mendyja.

nog-trening-maribor 1232 dw
Drago Wernig - TAKA

TAVARES: NERVOZE NI ČUTITI
Kapetan Marcos Tavares pričakuje zelo težko tekmo, a so si znova priborili kvalifikacije za ligo prvakov, zato bodo naredili vse za zmago ter za čim boljše izhodišče na povratni tekmi. Na morebitno obrambno taktiko nasprotne ekipe bodo skušali ustrezno odgovoriti, sicer pa so napadalci po njegovem vselej pod pritiskom, da dajo gol, zato na tokratni tekmi ne bo nič drugače.

"Nervoze v slačilnici ni čutiti, je pa zaznati željo in motivacijo vseh igralcev, kar pomeni, da smo pripravljeni na boj," je dejal kapetan mariborskega moštva.

Kazahstanci so v Slovenijo prispeli v nedeljo, nastanili so se na Ptuju, pred večernim uradnim treningom v Ljudskem vrtu pa bodo ob 18. uri prav tako stopili pred medije in razkrili svoje cilje.

Na tekmi v Mariboru bo pravico delila španska sodniška trojka. Vlogo glavnega sodnika bo opravljal 39-letni Carlos Del Cerro Grande, njegova pomočnika pa bosta Juan Carlos Yuste Jimenez in Abraham Alvarez Canton.

Članki iz rubrike