Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.07.2015 09:52:00

Šuler: Že dolgo nisem bil tako izmučen

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so bili po zmagi z 1:0 nad Astano iz Kazahstana na prvi tekmi 2. predkroga lige prvakov izjemno zadovoljni, a vidno utrujeni.

Prva uradna tekma v novi sezoni jih je pošteno zdelala, kazahstanski prvak pa se je izkazal kot enakovreden tekmec, tako da je prednost zadetka pred povratnim obračunom še kako dobrodošla.


"Zadovoljen sem, da smo ostali brez prejetega zadetka, ker vemo, kaj pomeni gol v gosteh v teh kvalifikacijah. Če sem pomagal napadu, je to super. Delamo na tem in vemo, da smo dobri v tem segmentu," je povedal branilec Maribora Marko Šuler, strelec edinega zadetka, ki se zaveda, kaj jih čez teden dni čaka v kazahstanski prestolnici. "Pred nami bo peklenska tekma. Vodstvo z 1:0 je varovalo, ampak nimaš nobenega zagotovila, da boš šel naprej."

V drugem delu je bilo nekaj priložnosti, v končnici tekme bi Maribor lahko dosegel še en zadetek, lahko pa bi ga tudi prejel. "Ponavadi je tako, da ko ima nasprotnik pobudo, ga z golom kaznuješ, odrežeš in prelomiš. Škoda, ker nam ni uspelo, čeprav smo bili blizu. To je začetek sezone in napake so prisotne," razlaga izkušeni Šuler, ki pa je Astano videl v zanimivi podobi.

suler tavares dw
Drago Wernig - TAKA

"Tisti, ki poznajo tamkajšnji nogomet, so predvidevali, da po prejetem zadetku njihova igra pade. Upal sem na to varianto. Oteževali so nam delo. Bili smo v nekoliko podrejenem položaju in se potegnili nazaj. V tem segmentu je morda edina stvar, v kateri so nas presenetili. Ni bilo lahko in mislim, da bo zelo podobno tudi v Astani."

So Mariborčani dobili takega tekmeca ob nepravem trenutku? "Če bomo napredovali, bo to zagotovo ena najtežjih zmag. Takega nasprotnika v tako zgodnji fazi še nismo imeli. Igrajo domačo ligo in so v formi. Igrajo drugačen nogomet. To bo izjemno težko gostovanje, ampak imam zaupanje in ne vidim razloga, da ne bi šli naprej," še pravi Šuler, ki je povzel tudi glavno kakovost Astane.

"Vedeli smo, da imajo na bočnih položajih izjemno hitre in eksplozivne igralce. Povzročali so nam težave, zato jih plačujejo nekoliko več. Zelo podobno bo v Astani, jih bomo pa skušali kaznovati v njihovi obrambi, ker se mi zdi, da se da priti skozi."

Mariborčane pred potjo v Astano čaka v petek še tekma prvega kroga državnega prvenstva, ko bo v Ljudskem vrtu gostoval Zavrč. "Urnik je natrpan, ta prva tekma z Astano je kar vzela davek. Bili smo v podrejenem položaju, tekmec je imel več žogo v nogah, obramba je bila stalno pod pritiskom. Že dolgo se nisem počutil tako izmučenega. Tako pač je, v petek je Zavrč, potem pa v Astano."

suler dw
Drago Wernig - TAKA

Kapetan Marcos Tavares v tekmi z Astano ni prišel do izraza. Le v končnici tekme je prišel do priložnosti, ko bi z golom najbrž odločil skupnega zmagovalca. "Želel sem doseči ta gol, ampak ni šlo. Zato želim, da že v petek proti Zavrču in potem v Astani zadenem," je povedal Tavares.

O prvem dvoboju z Astano pravi: "Pričakovali smo takšno igro. Igrali so dobro. Gre za evropsko tekmo in v teh ni nikoli lahko. Hitro dosežen gol ne pomeni sprostitve, ker se nogomet igra vseh 90 minut. Ta dvoboj pa bo trajal kar 180. Gol smo dali hitro, kar je bilo za nas dobro. V tej tekmi smo želeli pozitiven rezultat, ki smo ga dosegli."

Tavares je poudaril velik obisk tekme. "Kar deset tisoč ljudi na prvi tekmi pomeni, da so nas motivirali. Zato bomo storili vse, da napredujemo in spet napolnimo stadion. Skušali se bomo prilagoditi tamkajšnjim razmeram. Maksimalno se bomo pripravili na to tekmo."

Od Tavaresa in soigralcev v mestu spet pričakujejo vrhunski dosežek. Če že ne bo lige prvakov, pa vsaj ligo Europa. "Naši cilji so vedno visoki. Lani smo igrali v ligi prvakov in tudi letos si jo želimo. Trudili se bomo, da spet naredimo veliko stvar za Maribor in Slovenijo."

Članki iz rubrike