Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 20.07.2015 12:14:06

Dvaindvajset jih je odletelo proti Astani (foto)

Drago Wernig - TAKA
Mariborski nogometaši so točno opoldne odleteli proti Astani.

Nogometaši Maribora so danes opoldne poleteli proti Astani, kjer jih v sredo čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. V glavno mesto Kazahstana je poletelo 22 igralcev, in sicer Handanović, Obradović, Cotman, Šuler, Rajčević, Gigli, Vuklišević, Viler, Janža, Stojanović, Kabha, Mertelj, Filipović, Dervišević, Ibraimi, Vršič, Bohar, Sallalich, Hotić, Tavares, Zahović in Mendy. Doma sta ostala Volaš in Mejač, ki sta premeščena v B ekipo. Prav tako Arghus in Ndiaye, saj še vadita po posebnem programu in nista nared za nastop.

ŠULERJEVE TEŽAVE ODPRAVLJENE
Nekaj zdravstvenih tegob je imel v teh dneh Šuler, a želodčne težave so zdaj odpravljene, medtem ko so ostali v ekipi zdravi in že nestrpno pričakujejo sredin dvoboj. "V zadnjih dneh smo se pripravljali tudi na umetni travi, za katero vemo, da je specifična. A mislim, da smo tudi ta element dobro pokrili, naša prva naloga v Astani bo ne prejeti zadetka. Sam sicer še nisem v povsem optimalni formi, a vsak dan delam na tem, da dvignem raven priprave na najvišjo možno točko," je pred odhodom v Kazahstan dejal Željko Filipović.

Slednji ni želel komentirati odločitve trenerja Šimundže, dejal pa je, da je slačilnica spremembe v moštvu sprejela in da se vsak v ekipi trudi po najboljših močeh prikazati svoj najboljši nogomet. "Na pot gremo s pozitivno energijo, vedno igramo na to, da dosežemo gol, če povedemo, bo zgodba končana. Imamo pozitiven rezultat s prve tekme in prioriteta je, da zadržimo nulo, super bi bilo, če zadenemo, a glavno je, da ne dobimo gola," je še dejal Filipović.

Prednosti ekipe se zaveda tudi strateg Šimundža. "Ta zadetek pomeni določeno prednost, pomeni, da smo v prvem polčasu dveh tekem opravili z odliko, dosegli zmago brez prejetega zadetka. A to ne pomeni, da se gremo v Astano zgolj braniti, gremo skušat zadeti, zavedamo se Evrope, naredili bomo vse, da bomo v dveh tekmah boljša ekipa," je povedal Šimundža.



ŠIMUNDŽA: ŽELIMO DISCIPLINO IN RED
Trener je pokomentiral tudi spremembe v kadru. "Zadeve so popolnoma jasne, želim disciplino, red, potem nimam težav. Kdor hoče, je zraven, če si želi in s ponosom nosi dres, tak igralec je vedno dobrodošel. Ekipa, ki je tu, je tista prva, ki je sposobna doseči rezultat. Igralci so prisotni v glavah, so delovni, zavedajo se, kaj prinašajo te tekme. Sprememba kadra je bila potrebna, razlog je, da smo izbrali ekipo, ki zna priti do tega, kar si želimo," je še dejal mariborski strateg.

PRENOS BO, A NE NA TELEVIZIJI
Ekipa bo v torek zvečer opravila trening na prizorišču dvoboja, tekma pa bo na sporedu dan kasneje ob 20. uri (16. uri po našem času).

Televizijskega prenosa tudi tokrat ne bo, vsi, ki bi si srečanje radi ogledali v živo, pa boste to lahko storili prek uradne spletne strani Maribora.

Članki iz rubrike