Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bo
bo
0 25.11.2015 10:26:48

Tudi legendarnim vratarjem se dogajajo hude napake (video)

Reuters
Iker Casillas je doživel prvi poraz, odkar brani gol Porta, krivda pa leži tudi na njegovih plečih.

Odkar Iker Casillas brani gol Porta, je mreža tega portugalskega velikana dobro varovana. Modro-beli so na devetih prvoligaških tekmah prejeli vsega štiri gole, s takšnim podvigom se lahko pohvali le še Braga. Tudi v elitni ligi prvakov je šlo slovitemu Špancu do včeraj zvečer vse kot po maslu. Casillas je prispeval svoj delež k temu, da se je Porto znašel v položaju, v katerem je za napredovanje potreboval zgolj točko. Toda Portugalci se še niso prebili v osmino finala, na domačih tleh so morali priznati premoč ukrajinskemu prvoligašu Dinamu, prste pri porazu pa je imel zraven tudi Casillas.


Dolgoletnemu vratarju Reala iz Madrida se je namreč v 64. minuti tekme zgodila nevsakdanja napaka. Po strelu Derlisa Gonzaleza je žogo le odbil, za nameček še tako slabo, da je v loku zletela naravnost čez golovo črto. "Hitra akcija in močan strel sta me malce presenetila. Jasno je, da je odgovornost za prejeti zadetek zgolj moja," pred odgovornostjo po sploh prvem porazu Porta v tej sezoni ni bežal 34-letni vratar.

Porto si bo napredovanje v osmino finala lige prvakov poskušal priigrati v zadnjem krogu, a ga čaka vse prej kot lahka naloga. Portugalci bodo namreč gostovali v Londonu, kjer se bodo pomerili s Chelseajem. Zmaga bi jih zagotovo popeljala naprej, sicer bo o njihovi usodi odločal tudi Dinamo, ki bo z zmago nad Maccabijem zagotovo napredoval v osmino finala. Ob tem je kakopak zanimivo, da Casillasa v zadnjem krogu čaka snidenje s starim znancem. S Josejem Mourinhom sta sodelovala pri Realu, a nič ne bo narobe, če bomo zapisali, da nista bila ravno najboljša prijatelja. Prav Mourinho, ki ga torej čaka in soočenje s Casillasom in tudi bitka z njegovim nekdanjim klubom Portom, je legendarnega vratarja posedel na klop za rezerve, tudi zaradi tega se dvojec menda res ni najbolje razumel.

Značke: iker-casillas, porto

Članki iz rubrike