pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 05.05.2016 22:58:17

Liverpool pokvaril popoln španski izkupiček

V finale lige Europa sta se uvrstila Sevilla in Liverpool, ki sta s 3:1 in 3:0 odpravila Šahtar oziroma Villarreal.

Da bo na zaključni tekmi v Baslu zaigrala Sevilla, je nekaj približno tako običajnega, kot je jutro na koncu noči ali ocvrto meso na slovenskem poročnem slavju. Šalo na stran, toda andaluzijski klub je v zadnjem desetletju postal zgodovinski specialist najprej za pokal Uefa in nato za njegovo naslednico ligo Europa, tako da je v rekordnem času postal celo najuspešnejši udeleženec tega tekmovanja v njegovi celotni zgodovini.

Sevilla je seveda tudi branilka naslova, ki si ga je pred letom dni priigrala v Varšavi, svoj neverjeten izkupiček pa bi čez slaba dva tedna utegnila še izboljšati. V španskem prvenstvu ji sicer dolgo časa ni šlo nič od rok, toda kot že tolikokrat do zdaj se je izkazala kot prava izvedenka za pokalni tip tekmovanj, se počasi prebijala skozi ligo Europa in prišla do polfinal.

Za nameček tam ni imela večjih težav proti ukrajinskemu Šahtarju. Izgnanci iz Donjecka so svojo domačo tekmo odigrali v tisoč kilometrov oddaljenem Lvivu, Andaluzijci pa so od tam prinesli zelo dober rezultat. Gostujoč remi z dvema doseženima zadetkoma se le redko ne konča z napredovanjem ekipe, ki si priigra tovrstno prednost,
In tudi tokrat so se stvari razpletle povsem v skladu s to zakonitostjo. Možnosti za kakršnikoli zasuk pa so bile še toliko manjše, ko je Šahtar sinočnjo tekmo na stadionu Sanchez Pizjuan v Sevilli začel s katastrofalno napako, ki jo je Kevin Gameiro takoj izkoristil za vodilni, prelomni in tudi odločilni zadetek.


Doseči dva gola brez enega samega nadaljnjega prejetega je bila za Ukrajince (oziroma za številne tujce v ukrajinski ekipi) pretežka naloga. Eduardo je tik pred koncem prvega polčasa sicer izenačil, toda Sevilla je pritisnila na plin, Gameiro je zadel še enkrat, svoje je dodal Mariano, gostje pa odgovora niso zmogli.

Španija je tako dobila tretjega udeleženca letošnjih finalnih obračunov v evropskih pokalih, njen cilj pa je bila seveda zgodovinska popolnost, ki je do zdaj ni uspelo doseči še nobeni državi. Za to bi Villarreal po zmagi z 1:0 na domačem igrišču moral ubraniti prednost na vročem Anfieldu in s tem vstop v veliki finale preprečiti Liverpoolu, kar pa rumeni podmornici že takoj na začetku ni dobro steklo.

Čeprav si je priigrala uvodno priložnost, ji je takoj v naslednjem napadu Liverpool zabil zadetek oziroma so si ga z avtogolom Bruna gostje zabili kar sami. Izidi v skupnem seštevku je bil tako izenačen, dokler ni možnost podaljškov v 63. minuti z veliko spretnosti in nekaj sreče odpihnil Daniel Sturridge. Liverpool je zgrabil finale, Villarreal pa bi zanj moral zadeti in ne prejeti novega zadetka. Zadel ni, prejel ga je in španska popolnost je ostala pri skoraj
Značke: liverpool, sevilla

Članki iz rubrike