901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 28.05.2016 14:24:44

Oblak o Oblaku: Kakovost mora pokazati v reprezentanci

Arsen Perić
Nekdanji odlični slovenski nogometaš Branko Oblak je brez dlake na jeziku spregovoril o Janu Oblaku in možnostih njegovega Atletica v finalu lige prvakov.

"Vloga Jana Oblaka bo taka, kot je bila doslej. Kaj pomeni dobra ali slaba obramba, bo občutil v vratih slovenske reprezentance. Veliko golov na tej tekmi zagotovo ne bo. Medsebojne tekme teh dveh ekip je težko gledati, saj je v njih veliko umazane igre in grobih prekrškov. Atletico je pri tem pretirano zaščiten pri sodnikih. Ti dobijo navodila, da ne smejo uničiti tekme, zato pri dodeljevanju kartonov pazijo, da njihovi igralci kljub prekrškom ostajajo pri le enem rumenem kartonu. Ne bi me presenetilo, če bomo gledali podaljške, rahlo prednost pa dajem Realu," je v anketi pred finalom lige prvakov za športni dnevnik Ekipa SN povedal Oblak. 

Prav tako pa se je Oblakove kakovosti dotaknil tudi v pogovoru za Sportal:  "Oblak je zelo kakovosten vratar. To drži, a mora svojo kakovost dokazati še v reprezentanci. V Atleticu mu je lažje, ker ima dobre soigralce v obrambi. Zdaj mora dokazati še, da je iz pravega testa v reprezentanci. Potrebuje nekaj tekem, na katerih bo rešil Slovenijo, pa bo postal glavni."

Članki iz rubrike