mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
0 26.07.2016 10:11:32

Nimam želje fotografirati se z Bilićem, ali dobiti njegovega avtograma

Nikola Miljković
Domžalčani v Krškem niso dosegli namena. V mesto nuklearke so pripotovali z zelo jasno izraženo željo po vsem izkupičku, ki bi pomenil tudi nekaj dodatne energije v pričakovanju dvoboja z West Hamom v kvalifikacijah za ligo Europa, razpletlo se je drugače. A zgolj remi na stadionu Matije Gubca vendarle ne bi smel bistveno vplivati na priprave za spopad s članom premier lige.

Na tekmi v Krškem je bilo zelo zanimivo spremljati Luko Elsnerja oziroma njegove odzive na dogajanja na igralni površini. Zlasti v prvem polčasu, ko je bila podoba ekipe zares skromna. Ob številnih tehničnih napakah, zgrešenih kratkih podajah, ponesrečenih predložkih v kazenski prostor in še bi lahko naštevali je nemočno širil roke in se prijemal za glavo. Preprosto ni mogel verjeti, ni mogel dojeti, kaj vse so si privoščili njegovi varovanci, in na koncu mu že skoraj ni preostalo drugega, kot da se je po vsem skupaj le še nasmejal.


Kakopak nas je zanimalo, kaj je med petnajstminutnim oddihom povedal igralcem? Kakšen je bil nagovor v slačilnici, v kateri so se Domžalčani hladili tudi s pomočjo ventilatorja? "Razložil sem jim, da bi nekdo, ki je na tribuni in nima pojma o nogometu, vseeno opazil, da si zeleni želijo več od rumenih. To je bil osnovni element naših problemov. Že v osnovi je bilo težko razviti hitro igro, igrišče je bilo počasno, težko je bilo teči, a ko se pogoji otežujejo, pride do izraza karakter. Pri nas ni bil na primerni ravni, to je bilo vodilo mojega pogovora," je pojasnil strokovnjak, ki bo prihodnji teden dopolnil 34 let.

Poslej je v mislih kakopak le še West Ham, ki ga je Luka Elsner v soboto spremljal na prijateljski preizkušnji proti Karlsruheju, varovanci Slavena Bilića so nemškega drugoligaša premagali s 3:0. Kaj je videl? "Podobno tekmo, kot smo jo gledali v Krškem. Počasno, z malo vračanja v obrambo, z malo dinamike. Ker je bila tekma ob petih in se nikomur ni ljubilo teči, seveda pa so bili tudi trenutki izjemne kvalitete, to nam je popolnoma jasno." Mar potemtakem dvoboj ni primeren za analizo? "Je, vsekakor je, ampak podoba zasedbe, ki se je predstavila proti Karlsruheju, bo proti nam gotovo drugačna. Boljša bo, o tem ni dvoma."

CELOTEN ČLANEK SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.

Članki iz rubrike