Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

dm
dm
0 28.07.2016 08:55:25

Trener Aberdeena: Maribor ima dobre posameznike in fantastično ekipo

Reuters
Stavnice na prvi tekmi med Aberdeenom in Mariborom vlogo favoritov pripisujejo Škotom, ti pa se je otepajo in poudarjajo, da so vijoličasti zaradi prejšnjih uspehov v Evropi v vlogi izrazitih favoritov. A kljub temu je strateg Aberdeena Derek McInnes optimističen.

"Mariborčani so favoriti. Ne glede na to, koga bi dobili v tej fazi tekmovanja, bi bili mi avtsajderji. Tako bo tudi na tekmi z Mariborom. Toda avtsajderji smo bili tudi proti Rijeki in Groningenu. Verjamemo v svoje sposobnosti. Vem, da so Mariborčani v preteklosti dosegli številne uspehe proti škotskim moštvom, ampak ne vem, ali so optimistični, ker so dobili nas. To morate njih vprašati. Menim, da so optimistični predvsem zaradi svoje nedavne zgodovine v Evropi, in ne samo zaradi rezultatov proti škotskim ekipam," je za uradno spletno stran dejal Derek McInnes.

In nadaljeval: "Zelo se že veselimo obračuna, jasno je, da bo to tekma na precej višji ravni, kot sta bili tisti s Folo Esch in Ventspilsom. Navijači bodo tekmo naredili večjo, tekmeci bodo naredili tekmo večjo in vesel sem, da se bomo pomerili s tako dobrim nasprotnikom. Pokazali bomo, da smo tudi mi dobro moštvo, in upam, da bomo napredovali. Seveda pa spoštujem Maribor, njihovo ekipo, organizacijo in nedavne uspehe v Evropi."

Škotski strateg kar ni in ni mogel nahvaliti aktualnih slovenskih državnih podprvakov. "Zadnja tekma z Levskim, ki je zelo dobra ekipa, bi se lahko obrnila v katerokoli smer. Kar je bilo res očitno, sta bili mirnost in zrelost Maribora. Tudi ko so zaostajali v Sofiji, so nadaljevali svojo igro, vedeli so, da jih gol v gosteh pelje naprej. Mislim, da takšna samozavest pride z igranjem evropskih tekem in da so se Mariborčani ves čas počutili zelo dobro v svoji koži," je McInnes ocenil tekmo vijoličastih z bolgarskimi podprvaki v drugem krogu kvalifikacij.


In dodal: "Resda so Mariborčani poleti izgubili nekaj dobrih nogometašev, ki so zabijali gole in bili zelo pomembni v njihovem moštvu, toda vseeno imajo še veliko dobrih posameznikov, predvsem pa imajo fantastično moštvo. V nedeljo so na ligaški tekmi igrali in zmagali praktično s povsem spremenjeno zasedbo kot na tekmi s Sofijo, kar kaže, da imajo zelo širok kader. Imajo svoj način igranja, zelo so organizirani in nikoli ne zganjajo panike, ko so v zaostanku. Mislim, da jih je ta lastnost popeljala prek Levskega."

McInnes se je v nadaljevanju pogovora izkazal kot zares velik poznavalec vijoličastih, ki jih je do potankosti preučil. "Svojo samozavest črpajo iz moštvene igre. Imajo sposobnosti, da se branijo malce bolj povlečeno in da napadajo prek hitrih protinapadov, ki jih odlično izvajajo. Na to bomo vsekakor morali biti zelo pozorni," je še povedal 45-letni strokovnjak, ki je razkril načrte za prvo tekmo v Aberdeenu: "Seveda si želimo zmagati in naredili bomo vse, da zmagamo doma. Toda obenem je pomembno, da pridemo v Maribor z dobrim rezultatom. Maribor je recimo v prejšnjem krogu remiziral z 0:0 in napredoval zaradi zadetka v gosteh, ki je zelo pomemben. Tudi mi nikakor ne želimo, da bi morali po prvi tekmi zaradi prejetih golov na Pittodrieju na drugi preplezati goro, da bi napredovali."

Za konec je škotski trener spregovoril tudi o pričakovanjih glede števila navijačev na Pittodrieju, ki bi lahko bil razprodan: "Zelo spodbudno je videti po jutranjem treningu vrsto ljudi, ki čaka na vstopnice. Ogledali smo si oba obračuna med Mariborom in Levskim ter bili priča strasti in energiji, ki so jo nogometaši dobivali s tribun. To je fantastično in vredno občudovanja. Upam, da si bodo ljudje iz Maribora zapomnili naše navijače in vzdušje, ki ga bodo naredili na Pittodrieju."

Članki iz rubrike