Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 28.07.2016 21:58:48

Črnic za veliki skalp (foto)

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljubljani premagali West Ham z 2:1 (1:1).

Tretjeuvrščena ekipa slovenske lige je na uvodnem dvoboju z uglednim tekmecem z Otoka, ta je sicer igral brez nekaterih zvezdnikov, kot sta Dimitri Payet in Manuel Lanzini, pokazala pogumno igro, ki jo je nagradila celo s prednostjo pred povratnim obračunom v Londonu. Prvo ime tekme je bil Matic Črnic z obema goloma za Domžale.

Domžale - West Ham 2:1 (1:1)

Ljubljana - Stadion Stožice, gledalcev 8450, sodniki: Kalkavan, Sesiguzel in Tascioglu (vsi Turčija).
* Strelci: 1:0 Črnic (11./11 m), 1:1 Noble (18./11 m), 2:1 Črnic (49.).
* Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Črnic (od 90. Juninho), Horvat, Dobrovoljc, Balkovec, Majer (od 85. Vetrih), Alvir, Morel (od 77. Repas), Mance.
* West Ham: Adrian, Reid, Nordtveidt, Fegouli, Kouyate, Carroll, Valencia, Obiang, Noble, Byram, Antonio (od 80. Quina).
* Rumeni kartoni: Alvir, Horvat; Nordtveidt.
* Rdeči karton: /.


Domžalčani so dobro odprli tekmo, saj so v 11. minuti povedli. Antonio Mance je streljal v kazenskem prostoru in v roko zadel Havarda Nordtveidta, glavni sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Matic Črnic.

A le sedem minut pozneje so Angleži izenačili, ko je sodnik pokazal na novo najstrožjo kazen. To je zakrivil vratar Domžal Axel Maraval s prekrškom nad Winstonom Reidom. Zadel pa je kapetan Mark Noble.

Domžalčani so v nadaljevanju prišli še do nekaj priložnosti, Črnic je v 29. minuti malo zgrešil cilj, prav tako Marko Alvir v 33. minuti in Benjamin Morel v 38. minuti. Pri gostih je bil nevaren še Pedro Obiang v 31. minuti, ko je meril malo mimo desne vratnice.

Kmalu po začetku drugega dela so Domžale proti favoriziranim gostom znova povedle. Domžalčani so po lepi akciji žogo spravili na levo stran do Črnica. Slednji je prodrl v kazenski prostor in z mojstrskim strelom v spodnji desni kot popeljal Domžal v novo vodstvo.

Tudi v tem polčasu so Domžalčani pokazali, da jih Angleži ne smejo jemati prelahko. Imeli so celo več lepih priložnosti, eno lepših pa v 59. minuti Jure Balkovec, čigar strel je dobro obranil Adrian.

V 88. minuti so imeli domači novo lepo priložnost za povišanje prednosti, najprej je z roba kazenskega prostora sprožil razpoloženi Črnic, Adrian je žogo odbil, do žoge je prišel Amedej Vetrih, a iz bližine zgrešil cilj.

Značke: domžale, west-ham

Članki iz rubrike