sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 04.08.2016 23:40:43

Milanič: Trpeli smo do konca, a uspeli

Drago Wernig - TAKA
Darko Milanič je po zmagi nad Aberdeenom in uvrstitvi v četrti krog kvalifikacij za ligo Europa izpostavil, da je bila to čustvena in stresna tekma.

"V prvem polčasu smo bili preveč pasivni, nismo se znali postaviti ali zmogli ustvariti viška. V drugem polčasu smo bili potem bistveno boljši, ko je nasprotnik pustil nekaj prostora. Teh situacij okrog 20 ali 25 metrov pred njihovim golom je bilo veliko in nanje bi morali bolje reagirati, prej zaključiti tekmo, zato smo trpeli do konca, a le uspeli," je na tiskovni konferenci po tekmi razlagal strateg vijoličastih.

Jasno je, da je Milanič zadovoljen, saj so Mariborčani napredovali. "V igro smo šli s ciljem, da bi napadali, prevzeli pobudo, imeli ravnovesje, a od tega ni bilo nič, ker smo stali. Nasprotnik je prišel blizu, tesno pokrival, in na tem smo se ustavili. Avte smo metali v gnečo, naš načrt je padel v vodo. Bili smo preveč statični, to je težko vedeti zakaj, zakaj si nismo upali premakniti, ker igralci to znajo, od 46. minute so to tudi pokazali," je Milanič izpostavil, da igra ni bila takšna, kot je pričakoval. "Ob polčasu sva si z direktorjem podelila naloge, on je reagiral na en način, potem slačilnico zapustil, jaz na drugega in mislim, da sva uspela," je še dodal.



Trener Aberdeena Derek McInnes se je najprej lotil sodnika: "Videli ste sami, sodnik je že ob najmanjšem dotiku piskal, čeprav je to kontaktni šport. Dva rumena kartona, igralec je skočil in z rokami lovil ravnotežje, to je zame zelo čudno, da je pokazal še drugi rumeni karton, vsaj prehitro se je to zgodilo."

Trener gostov je naposled vendarle poudaril, da je imelo njegovo moštvo lepo priložnost, da iz enajstmetrovke povede in spremeni potek srečanja: "Imeli smo enajstmetrovko, a nismo dosegli gola, to je bil eden od ključnih poudarkov tekme. To je bil težak večer za Maribor, a se je njihov vratar res izkazal. Mislim, da smo si v teh dveh tekmah zaslužili več, a takšen je nogomet. Ne spomnim se, kdaj je Adam Rooney nazadnje zgrešil enajstmetrovko, resnično je vedno uspešen, a ne moremo zdaj s prstom kazati nanj. Vedeli smo, da je gol prednosti za Maribor velika prednost, veliko smo se o tem pogovarjali, Maribor je imel potem terensko premoč, čeprav nismo popustili, mislim, da smo bili vse močnejši, bili blizu uspehu, svoje igralce lahko le pohvalim, da so se resnično borili vse do konca. Žoga je nesrečno odskočila in izgubili smo."

Članki iz rubrike