Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta, nu
sta, nu
0 18.08.2016 20:58:51

Vijoličasti začetek, nato črno nadaljevanje

Drago Wernig
Nogometaši Maribora so gostovanje v Azerbajdžanu začeli sanjsko, nato pa prejeli kar tri zadetke in si pripravili zahtevno izhodišče pred revanšo v Ljudskem vrtu.

Poraz Mariborčanov v prvi tekmi odločilnega kroga kvalifikacij za skupinski del evropske lige zbuja skrb. Moštvo Gabale se po zmagi s 3:1 in pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu, ki bo prihodnji četrtek, lahko upravičeno nadeja napredovanja v ligaški del. Zdaj je v veliki psihološki prednosti po velikem preobratu v Bakuju. Prav tako so se člani azerbajdžanskega kluba izkazali kot tehnično dovršeno moštvo.

Prvi polčas je bil zelo dinamičen. Domači so pritisnili in že v 4. minuti je Jasmin Handanović po predložku Mohameda Mirzabejova s posredovanjem žogo odbil, do udarca z 18 metrov je prišel Nika Kvekveskiri, ki je streljal tik mimo vratnice. Domači so spet resno zapretili v 12. minuti, ko je Ricardinho z leve poslal nevaren predložek pred vrata, Marko Šuler pa je žogo odbil v kot.

V 17. minuti pa so Mariborčani ob prvi pravi priložnosti prišli do dragocenega vodstva. Akcijo je začel Milivoje Novaković, ki je na levi strani našel Erika Janžo. Ta je v kazenskem prostoru našel Damjana Boharja, ki je ciljal v levi kot. Vratar Dmitro Bezotosni je žogo odbil le do kapetana Marcosa Tavaresa, ki je z bližine neovirano zadel mrežo. Ta gol je nudil obetavno nadaljevanje tekme in veliko prednost, a v nadaljevanju ni bilo tako.

V 30. minuti je bil Hanadanović spet na resni preizkušnji, ko je po strelu z glavo Vitalija Verniduba žogo odbil pred tik golovo črto. V 37. minuti so domači le prišli do izenačenja. Pred tem so dolgo pletli mrežo okoli Handanovićevih vrat in iskali pot do strela. Žoga je v kazenskem prostoru s kančkom sreče prišla do Sergeja Zenjova. Estonec v vrstah Gabale je z leve strani močno streljal, žoga je po tleh šla pod Handanovića in v mrežo. V 40. minuti se je Bohar odločil za strel z 20 metrov, Bezotosni je žogo odbil v kot. Priložnost za novo vodstvo je zapravil Novaković. V 43. minuti je po podaji Boharja z leve strani neovirano streljal proti vratom domačih, kjer se je spet izkazal Bezotosni.

Za popoln preobrat je z dvema goloma poskrbel iznajdljivi Bagali Dabo. Francoski napadalec je v treh minutah domače popeljal do obetavnega vodstva s 3:1. Pri svojem prvem zadetku je akcijo začel Kvekveskiri, ki je v kazenski prostor podal Zenjovu. Toda žoga se je odbila do Daboja, ki je iz bližine premagal Handanovića. Prepovedanega položaja ni bilo. Pri drugem Dabojevem golu so domači izvajali kot z leve strani, Handanović ni mogel do žoge, saj ga je oviral Dabo, ki je iz bližine žogo potisnil v mrežo.

Po tem golu se je igra preselila na sredino igrišča. Domači so prišli do nekaj obetavnih akcij, edino priložnost za znižanje zaostanka je v zadnjih izdihljajih tekme zapravil Novaković. Blaž Vrhovec mu je podal v kazenski prostor, pred njim je spet stal Bezostni, ki je strel odbil.

Gabala - Maribor 3:1 (1:1)
* Stadion Dalga Arena, gledalcev 6000, sodniki: Kulbakov, Maliucin in Maslianka (vsi Belorusija).

* Strelci: 0:1 Tavares (17. minuta), 1:1 Zenjov (37.), 2:1 Dabo (50.), 3:1 Dabo (53.).
* Gabala: Bezotosni, Mirzabejov, Stanković, Rafael Santos, Ricardinho, Vernidub (od 90. Camalov), Kvekveskiri, Weeks (od 90. Ejubov), Ozobić (od 81. Mamadov), Zenjov, Dabo.
* Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec, Pihler, Vršič (od 71. Bajde), Tavares (od 80. Omoregie), Bohar (od 71. Sallalich), Novaković.
* Rumeni kartoni: Šuler, Vrhovec.

Izidi, evropska liga, kvalifikacije, 4. krog, 1. tekme:
Astana - Bate Borisov               2:0 (0:0)
Dinamo Tbilisi - Paok Solun         0:3 (0:1)
Sönderjyske - Sparta Praga          0:0
Krasnodar - Partizani               4:0 (3:0)
Midtjylland - Osmanlispor           0:1 (0:1)
Maccabi Tel Aviv - Hajduk Split     2:1 (1:0)
Gabala - Maribor                    3:1 (1:1)
Göteborg - Karabah Agdam            1:0 (0:0)
Slavija Praga - Anderlecht          0:3 (0:0)
Larnaca - Slovan Liberec            0:1 (0:1)
Austria Dunaj - Rosenborg Trondheim 2:1 (0:0)
19.30 Istanbul Basaksehir - Šahtar Donjeck
20.00 Fenerbahče Istanbul - Grasshoppers Zürich
20.00 Lokomotiva Zagreb - Genk
20.00 Vojvodina Novi Sad - AZ Alkmaar
20.15 Astra Giurgiu - West Ham United
20.30 Gent - Skendija Tetovo
20.45 Sassuolo Calcio - Crvena zvezda Beograd
21.00 Arouca - Olympiakos Pirej
21.05 Trenčin - Rapid Dunaj
Značke: maribor, gabala

Članki iz rubrike