testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 24.08.2016 18:47:48

Zahovićeve puščice proti slovenskim tekmecem

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je ob tem, ko je Gabali napovedoval 'vijol’čni pekel', mimogrede zbodel slovenske ligaške tekmece.

Mariborčane jutri ob 20.15 čaka ena od tekem sezone, saj bodo proti Gabali lovili uvrstitev v skupinski del lige Europa. Njihova naloga ne bo enostavna, saj so Štajerci na prvi tekmi v Azerbajdžanu pridelali dva gola zaostanka. A vijoličasti ne mečejo puške v koruzo, kar je pred tekmo poudaril tudi Zlatko Zahović, toda v isti sapi izstrelil nekaj ostrih puščic proti svojim slovenskim ligaškim tekmecem.

»Pričakovanja so velika, pripravljeni smo na nov, prav poseben izziv. Vse oči so uprte v nas, tudi letos je iz slovenskega prostora le Maribor tisti, ki lahko nekaj naredi na evropskem prizorišču. Drugi klubi so izpadli, klub z največ lovorikami v državi pa ima željo in motiv, da pride v skupinski del. Žal nam v Sloveniji drugi ne pomagajo v tolikšni meri pri pridobivanju točk in izboljšanju koeficienta, da bi bila pot lažja, smo pa vajeni takšnih situacij in v dobrem razpoloženju čakamo trenutek odločitve,« je na klubski spletni strani predvsem Olimpijo, Domžale in Gorico, ki so letos nastopali v evropskih kvalifikacijah, zbodel Zahović.

»Slabih nasprotnikov ni. Slabi so izpadli, v zadnjem kvalifikacijskem krogu ostajajo le najboljši. Pred začetkom sezone si česa takšnega nismo upali napovedovati, prišli smo do play offa in imamo realne možnosti za napredovanje. Glede na spoznanje, da je ekipa spremenjena, z nekaj novimi igralci, vse, razumljivo, ne gre takoj povsem po načrtih. Svoj davek smo plačali v prvenstvu, ki je še dolgo. Jutri pa gremo optimistično v boj za skupinski del Lige Europa,« je dodal športni direktor Maribora, ki svojega največjega aduta vidi v svojih navijačih: »Z Violami je vse mogoče. Oni so tisti, ki nam dajejo dodatno moč in s to energijo s tribun Ljudskega vrta, ki je vsem dobro znana, zmoremo vse. Qabalo čaka pravi pekel, vijol’čni pekel!«

Članki iz rubrike