sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 15.09.2016 12:42:12

Uefa sprejela uvodni dve (pomembni) odločitvi pod Čeferinovo taktirko

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Aleksander Čeferin po izvolitvi na mesto predsednika Evropske nogometne zveze ni imel veliko časa za slavje. Še več, njegov urnik je do popolnosti natrpan.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Atenah izvedla prvo sejo izvršnega odbora pod vodstvom novega predsednika Aleksandra Čeferina, ki je na sredinem izrednem volilnem kongresu dobil prepričljivo večino za prevzem pomembnega položaja. Med prvimi nalogami je bilo imenovanje generalnega sekretarja. To je pričakovano postal Grk Theodore Theodoridis.

Theodoridis je že začasno opravljal to funkcijo, potem ko je prejšnji generalni sekretar Uefe Gianni Infantino februarja prevzel naloge predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Izvršilni odbora pod Čeferinovim vodstvom je Theodoridisu podelil polna pooblastila. S tem se je tudi uradno začelo delo Čeferina pri Uefi.



Med pomembnimi vprašanji, ki se jih je lotil Čeferin pod novim predsednikom, je bil tudi izbor gostiteljice finala nogometne lige prvakov leta 2018. Čast gostiti sklepno dejanje najbolj pomembnega klubskega nogometnega tekmovanja je pripadla Kijevu. Ukrajinska prestolnica bo finale lige prvakov pripravila kljub izraženim pomislekom glede še nerešenega ozemeljskega konflikta z Rusijo.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, bo finale lige prvakov v Ukrajini potekalo 26. maja, le nekaj tednov pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo od 14. junija do 15. julija 2018 gostila Rusija. Estonska prestolnica Tallinn pa bo prizorišče Uefinega super pokala. Ta bo 18. avgusta 2018. Prizorišča finalnega tekmovanja lige Europa leta 2018 še niso izbrali.

Članki iz rubrike