požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
16 08.12.2016 11:06:13

Liga Europa: Bodo rdeči vragi nocoj sploh igrali?

twitter
Nocoj so na sporedu tekme zadnjega kroga skupinskega dela lige Europa, med 24 tekmami je tudi dvoboj ukrajinske Zorje in Manchester Uniteda, ki nastopata v skupini A.

Zaradi nizkih temperatur je travnata površina na stadionu v Odesi povsem zaledenela, tako je bil tudi sinočnji trening rdečih vragov, ki so se na pot odpravili včeraj zjutraj, videti vse prej kot resen. V takšnih razmerah - igrišče je bilo trdo kot skala - je pač nemogoče normalno delati, zaradi česar je bil slabe volje tudi trener Jose Mourinho. "Igrišče je trdo in zaledenelo. Uefa pozna razmere in vsi se dobro zavedajo, da so sredi decembra pogoji v Ukrajini in vzhodni Evropi na sploh še nekoliko slabši. Če Uefo to skrbi, bi morala spremeniti spored in ne dopustiti, da se na teh področjih igra sredi decembra," je dejal Portugalec, in dodal: "Hotel je dober, stadion prav tako, igrišče pa je slabo. Zelo je hladno in vem, da ga je težko dobro pripraviti. Organizatorji se trudijo, poskušajo ogreti igrišče, toda vemo, da je to težko, ne moremo pričakovati čudežev. Upamo, da bo šlo vse po načrtu."

Fantje so bili nad razmerami očitno presenečeni, nekateri tudi šokirani, kar je mogoče videti v priloženem posnetku. Še vedno ni znano, ali bo dvoboj odigran, obstaja namreč možnost, da bo preložen na poznejši termin. Vendar pa organizatorji danes delajo, kar je v njihovi moči, da bi omogočili normalne pogoje za igranje.

igrisce 1
Reuters
Sinoči so začeli igrišče ogrevati, prekirili so ga s ponjavo, pod katero pihajo topel zrak. Ugodnejša naj bi bila tudi vremenska napoved, po kateri je sprva kazalo, da bo med tekmo -7 stopinj Celzija, toda zdaj napovedujejo, da bo vseeno dve stopinji nad lediščem. Prav vreme je tisto, ki bo odigralo glavno vlogo pri tem, ali bo srečanje odigrano v načrtovanem terminu, zato si vsi želijo, da bi obveljala zadnja napoved.

Galerija

Članki iz rubrike