mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 09.12.2016 18:55:52

Čeferinovi reformi: Ena bo navdušila navijače (partnerice malo manj), druga poražene prvake

Grega Wernig
Na zasedanju Uefe, ki mu je poveljeval Aleksander Čeferin, sta bili sprejeti tudi dve zanimivi spremembi, povezani z ligo prvakov in ligo Europa.

V Nyonu v Švici je zasedala Evropska nogometna zveza, izvršni odbor krovne organizacije na čelu s slovenskim predsednikom Aleksandrom Čeferinom je potrdil nekaj novosti, ki zadevajo obe evropski klubski tekmovanji. Sprejeti sta bili tudi dve precej zanimivi recimo temu Čeferinovi reformi: ene se bodo razveselili navijači, druge prvaki, ki v kvalifikacijah za ligo prvakov ne bodo preveč uspešni.

Prva novost je povezana z začetkom tekem v ligi prvakov. Že leta so sodniki prvič zažvižgali ob 20.45, zdaj se ta termin podaja na smetišče zgodovine, zamenjala pa ga bosta dva nova. Od prihodnje sezone dalje se bodo tekme začenjale ob 19. (dve tekmi) in 21. uri (šest tekem), kar so pri Uefi pojasnili z besedami, da bodo navijači lahko uživali v večjem številu tekem. No, njihove partnerice, zlasti tiste, ki jim nogomet ni preveč pri srcu, nad tem kakopak ne bodo kdo ve kako navdušene …



Iz tekmovalnega vidika je zelo zanimiva tudi sprememba, ki bi recimo v letošnjem letu blagodejno vplivala na ljubljansko Olimpijo. Slednja se je od Evrope poslovila po vsega dveh tekmah, toda če bi že tokrat veljalo takšno pravilo, ki bo v veljavo stopilo v sezoni 2018/19, temu ne bi bilo tako. Vsak prvak, ki bo izpadel v kvalifikacijah, bo namreč po novem dobil še eno priložnost, da si zagotovi nastop v ligi Europa. Za to jim bo namenjen prav poseben del, v katerem bodo tekmovali le poraženi prvaki.

Pa še tole: finale lige Europa leta 2018 bo gostil Lyon.

Članki iz rubrike