900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 14.02.2017 08:45:55

Poslastica težkokategornikov že kar za uvod

Lionel Messi
Reuters
Nogometaši v najmočnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju bodo drevi začeli boje osmine finala.

Danes se bodo na prvih tekmah tega dela tekmovanja v ligi prvakov ob 20.45 pomerili Benfica in Borussia Dortmund ter Paris St. Germain in Barcelona.

Barcelona in PSG sta se le enkrat srečala v tem tekmovanju v prvih 57 sezonah, v zadnjih petih pa kar štirikrat. Boljša v medsebojnih dvobojih je Barcelona, ki je med drugim izgubila le eno od zadnjih 22 tekem v vseh tekmovanjih. PSG-ju gre prav tako dobro, na zadnjih 11 tekmah je desetkrat zmagal in dosegel 34 zadetkov. Edinson Cavani je, denimo, na zadnjih desetih tekmah zabil 12 golov.

V dvoboju Dortmunda in Benfice gre v prid Nemcev to, da so v skupinskem delu tekmecem dali 21 golov, kar je največ v tekmovanju. Benfica pa je na drugi strani zbrala osem točk oziroma najmanj med vsemi udeleženci osmine finala. A v njen prid govori dejstvo, da je Benfica izgubila le dvakrat na 20 prejšnjih domačih tekmah proti nemškim tekmecem.

V sredo bosta na sporedu obračuna med Bayernom in Arsenalom ter madridskim Realom in Napolijem, prihodnji torek in sredo pa bodo na sporedu še preostali prvi obračuni četrtfinala. Bayer Leverkusen Kevina Kampla se bo meril z Atleticom Madridom za zdaj še poškodovanega Jana Oblaka, Manchester City bo igral proti Monacu, zadnji dve tekmi, 22. februarja, pa bosta Porto - Juventus in Sevilla - Leicester.

Stavnice sicer glede napredovanja v četrtfinale dajejo največ možnosti Borussii, Barceloni, Realu, Bayernu, Manchester Cityju, Atleticu, Juventusu in Sevilli.

Članki iz rubrike