mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 21.02.2017 22:36:43

Kakšen večer v ligi prvakov: 2 tekmi, 14 zadetkov

Reuters
Torkov večer v osmini finala lige prvakov je postregel z novima izjemnima predstavama. Obračun Bayerja Leverkusna in Atletica Madrida se je končal z 2:4, obračun Manchester Cityja in Monaca pa s 5:3.

V Leverkusnu so po kar živahnem začetku, v katerem je med drugim Wendell ob nespretnem izbijanju zatresel prečko svojih, Bayerjevih vrat, v 17. minuti povedli Španci. Saul Niguez je potegnil po desni strani, zaustavil ga niti niti Kevin Kampl (igral je celo tekmo), ki se mu je neuspešno vrgel pred noge, nato pa prišel v kazenski prostor in z lepim diagonalnim strelom poskrbel za 1:0.

Devet minut pozneje je bilo že 2:0. Aleksandar Dragović je na sredini izgubil žogo, do nje je prišel Kevin Gameiro in jo povlekel v kazenski prostor domačih, jo oddal vtekajočemu Antoinu Griezmannu, ki jo je poslal pod prečko. V 29. minuti je z lepim strelom z roba kazenskega prostora poskusil tudi Kampl, toda izvrstno je posredoval Miguel Angel Moya (Jan Oblak je po vrnitvi po poškodbi sedel na klopi). Na drugi strani se je v 34. minuti izkazal Bernd Leno, ko je dobil dvoboj z Griezmannom.

V 48. minuti je zaostanek iz bližine zmanjšal Karim Bellarabi po akciji, v katero je bil vpleten tudi precej razigrani Kampl. Na drugi strani je Gameiro zatresel okvir vrat, v 58. minuti pa je izkoristil enajstmetrovko za vodstvo že s 3:1. V 68. minuti je bilo že 3:2, potem ko je Stefan Savić dosegel avtogol, Moya je namreč ob posredovanju žogo odbil prav v svojega soigralca. Za 4:2 je v 86. minuti zadel Fernando Torres, ko je z glavo zadel po podaji z desne strani in tako poskrbel za izjemno popotnico pred povratno tekmo.

monaco city
Reuters

Na drugi tekmi so uvodoma več poskušali Monačani, toda v 26. minuti so povedli domači, ko je po podaji Leroya Saneja iz bližine zadel Raheem Sterling. V 32. minuti so gosti zasluženo izenačili, ko je s strelom z glavo v padcu zatresel mrežo Radamel Falcao. Osem minut zatem je Kylian Mbappe, ki je v 36. minuti zapravil lepo priložnost, Monaco popeljal do vodstva, potem ko je unovčil dolgo podajo Fabinha.

V 49. minuti je imel Falcao priložnost za 3:1, potem ko je imel na voljo strel z bele točke, toda slabo streljal, tako da mu je Wilfredo Caballero enajstmetrovko obranil. V 58. minuti pa so domači izid izenačili, po protinapadu in slabem posredovanju Danijela Subašića je zadel Sergio Aguero.

Le tri minute pozneje pa je znova udaril Falcao in z mojstrskim lobom Monacu spet priigral vodstvo. Aguero je v 72. minuti po kotu z volejem izid spet poravnal (3:3), v 77. minuti pa je John Stones z nogo iz bližine po podaji iz kota Angleže popeljal do vodstva s 4:3. Osmi gol na tekmi - za 5:3 - je v 83. minuti dosegel Sane, potem ko je žogo le potisnil v prazno mrežo po Aguerovi podaji.

V sredo bosta na sporedu še tekmi Sevilla - Leicester City in Porto - Juventus. Že prejšnji teden so nogometaši odigrali štiri dvoboje. Real Madrid je premagal Napoli s 3:1, Bayern je bil kar s 5:1 boljši od Arsenala, Benfica je z 1:0 ugnala Borussio Dortmund, PSG pa kar s 4:0 Barcelono. Povratne tekme bodo od 7. marca dalje.

Članki iz rubrike