favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 08.03.2017 10:56:16

Legendarni kapetan Barce Xavi razkril načrte in imenoval svojega naslednika

Reuters
Legenda Barcelone in njen dolgoletni kapetan Xavi je pred letom in pol zapustil Camp Nou ter se preselil v Katar.

Sedemintridesetletni igralec sredine igrišča je od takrat član moštva Al-Sadd, že kar nekaj časa pa se v povezavi z njegovim imenom omenja tudi vrnitev v Barcelono, kjer bi prevzel vodenje članskega moštva.

Xavi je bil vzgojen v Barcelonini nogometni šoli in je za njeno člansko ekipo v sedemnajstih letih odigral 743 tekem, na katerih je zabil 84 golov, dodal pa je še 164 podaj. Z njo je osvojil kopico lovorik, hkrati pa moramo dodati, da mu gre tudi v Katarju (pričakovano) dobro, za Al-Sadd je v 33 nastopih zbral deset golov in devet asistenc.

V Xavijevem primeru gre za zelo inteligentnega nogometaša. V intervjuju za francoski Le Parisien je poudaril, da si še kako želi postati trener Barce. "To so moje sanje. Sem na poti, da se to uresniči. Delam na tem, da bi postal trener, a moram še opraviti licenco," je dejal, in dodal, da se mora še veliko naučiti, saj nikakor ni lahko dobro sodelovati s 25 nogometaši v slačilnici ter z ostalim osebjem.

"Da bi v naslednji sezoni zamenjal Luisa Enriqueja, je seveda nemogoče. To ne pride v poštev. Kot sem deja, moram opraviti še trenerske izpite. Še vedno bolj razmišljam kot igralec in ne kot trener. Naslednja sezona bo moja zadnja v vlogi nogometaša, potem bomo pa videli, kaj se bo zgodilo," je Xavi razkril svoje načrte.

verratti
Za konec pa je imenoval še igralca, v katerem vidi svojega naslednika. Zanj je rekel, da bi ga pripeljal v Barcelono, če bi bil njen trener. "Po mojem mnenju bi bil Marco Verratti idealna okrepitev za Barcelono. Malo me spominja name. Vedno se vrača po žogo globoko na svojo polovico, jo nato popelje naprej in organizira igro. Je nizke rasti in nikoli ne izgubi žoge, poseduje izjemno tehnično znanje. Preprosto je igralec, ki bi ga rad videl v Barceloni," je pred današnjim povratnim obračunom osmine finala lige prvakov med katalonskim velikanom in Verrattijevim PSG-jem povedal Xavi. Naj spomnimo, Barcelona bo na svojem igrišču lovila visok zaostanek, saj je francoski prvak na prvi tekmi slavil kar s 4:0!

Članki iz rubrike