Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
31 08.03.2017 23:08:07

Barceloni uspel neverjeten preobrat, v četrtfinale še Borussia (video)

Reuters
Nogometašem Reala Madrida in Bayerna Münchna so se v četrtfinalu lige prvakov pridružili igralci Barcelone in Borussie Dortmunda. Katalonci so s kar 6:1 premagali PSG, prvo tekmo so Parižani dobili s 4:0. Nemci so odpravili Benfico s 4:0, prvo tekmo je z 1:0 dobila portugalska ekipa.

Katalonski velikan si je delo močno otežil že na prvi tekmi, ki jo je v Parizu izgubil z 0:4. Izbrancem trenerja Luisa Enriqueja, ki je vmes napovedal, da se po koncu sezone poslavlja od Barcelone, tako ni preostalo nič drugega kot napad na vso moč od prve minute. To se je blaugrani obrestovalo že v tretji minuti, ko je Luis Suarez izkoristil neodločnost francoske obrambe, ki je sicer žogo izbila, a je ta že prečkala gol črto, izid je bil tako 1:0. Z nekaj sreče so Katalonci drugič zadeli v 40. minuti, ko je Layvin Kurzawa slabo posredoval in zabil v lastni gol.

barcelona 2
Reuters


Drugi polčas se je za Barcelono začel tako dobro kot prvi. V 50. minuti so namreč Katalonci spet zadeli, z bele točke je bil zanesljiv Lionel Messi. Veselje Barcelone je trajalo 12 minut, nakar je Edinson Cavani zabil s 3:1. Urugvajec je imel dve minuti kasneje prvo zaključno žogo za uvrstitev PSG v četrtfinale, a mu je Marc-Andre ter Stegen poskus ubranil. V 88. minuti se je z mojstrovino s prostega strela izkazal Neymar, ki je vlil še kanček več upanja Barceloni. Brazilec je v 90. minuti zadel še z enajstih metrov in dvignil na noge Camp Nou, globoko v sodniškem podaljšku pa je za napredovanje katalonskega velikana zabil Sergi Roberto v 95. minuti, podajalec pa je bil Neymar.

Barcelona je s tem postal prvi klub v ligi prvakov, ki je nadoknadil zaostanek z 0:4.

Dortmundska Borussia je pred domačimi gledalci lovila zaostanek z 0:1 s prve tekme proti Benfici, nadoknadila pa ga je v četrti minuti. Takrat je Pierre-Emerick Aubameyang na daljši vratnici po podaji iz kota zabil za 1:0. Nemci so nadaljevali z obleganjem portugalskega gola, lovili še kakšen zadetek, dočakali pa so kar dva, v 59. in 61. minuti. Najprej je zabil Christian Pulisic, zatem pa še drugič Aubameyang. Gabonec je hat-trick dosegel v 85. minuti.

Četrtfinale sta si v torek priigrala Real Madrid in Bayern München. Španci so s skupnih 6:2 izločili Napoli, Nemci pa s kar 10:2 Arsenal.

Prihodnji teden bodo še tekme Leicester City - Sevilla (1:2), Juventus - Porto (2:0), Atletico Madrid - Bayer Leverkusen (4:2) in Monaco - Manchester City (3:5).

                                                        prve tekme
- torek, 7. marca:
Napoli - *Real Madrid                    1:3 (1:0)         1:3
Arsenal - *Bayern München                1:5 (1:0)         1:5

- sreda, 8. marca:
*Borussia Dortmund - Benfica Lizbona     4:0 (1:0)         0:1
*Barcelona - Paris St. Germain           6:1 (2:0)         0:4

- torek, 14. marca:
Leicester City - Sevilla                                   1:2
Juventus - Porto                                           2:0

- sreda, 15. marca:
Atletico Madrid - Bayer Leverkusen                         4:2
Monaco - Manchester City                                   3:5
Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike