Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 09.03.2017 11:04:23

Unai Emery: Sodniške odločitve niso šle v naš prid

Reuters
Sinoči se je na stadionu Camp Nou zgodil preobrat epskih razsežnosti. Barcelona je proti PSG-ju nadoknadila zaostanek štirih golov s prve tekme, slavila s 6:1 in napredovala v četrtfinale lige prvakov.

V katalonski prestolnici se je po srečanju slavilo še dolgo v noč, stanje duha na pariški strani pa je bilo na psu. Trener Unai Emery je po tekmi stopil pred novinarje in jim predstavil svoje videnje 90-minutnega (in še malo več) dogajanja na zelenici. "Da, res je, da smo zapravili veliko priložnost. V prvem polčasu je bila naša krivda, da nismo uspeli pritisniti na tekmeca ali kaj narediti z žogo. Branili smo se zelo globoko in imeli so več priložnosti za zadetek. Ob obeh zadetkih v prvem polčasu smo naredili napako," je dejal španski strokovnjak, ki je moral zaradi zapravljene velikanske prednosti požreti precej kritik na svoj račun.


Začetek drugega polčasa je bil po njegovem mnenju boljši. "V drugem polčasu smo bili bolj mirni in tudi bolje postavljeni. Dvignili smo se in imeli priložnost za 3:2. Sodniške odločitve niso šle v naš prid, v najpomembnejših trenutkih bi se morali odzvati veliko bolje, a smo vse izgubili. Barcelona je sposobna takšnih predstav, ob koncu je preprosto igrala na vse ali nič. V zadnjih minutah smo podlegli vzdušju. Iz negativnih izkušenj se moramo kaj naučiti, ta izkušnja pa je ekstremno negativna za igralce, zame in za klub."

Predsednik pariškega kluba Nasser Al-Khelaifi je bil prav tako zelo razočaran po ponižanju, ki so ga doživeli njegovi igralci in trener, vendar ni želel iskati izgovorov za katastrofalen poraz. "Tudi če bi nam morali dosoditi dve enajstmetrovki, ne bomo iskali izgovorov. V prvem polčasu nas ni bilo nikjer. Po zmagi s 4:0 je zelo težko sprejeti poraz s 6:1, a nimamo druge izbire. Po takšni prednosti je bila naša želja po uvrstitvi v četrtfinale povsem legitimna, vendar vemo, kaj vse se lahko zgodi v nogometu in to ni pomenilo ničesar. Trudili smo se po najboljših močeh, ni nam uspelo, toda moramo iti naprej. Dobiti tri gole v sedmih minutah je zelo težko, s fanti še nisem govoril, ker ni pravi čas za to. Vsi so jezni in razočarani, kar je normalno. Moramo se umiriti."

Članki iz rubrike