sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

am
am
0 20.08.2014 01:13:00

Atletico do remija in prednosti

Čeprav je bil večji del tekme v podrejenem položaju in čeprav se je deset minut pred koncem tekme znašel tudi v rezultatskem zaostanku, je španski prvak Atletico z remijem 1:1 na nek način zmagovalec prve polovice letošnjega španskega superpokala. Če na povratnem srečanju ne bi padel noben zadetek, bi rdeče-beli namreč slavili na račun kraljevega kluba, in sicer po zaslugi gola v gosteh Raula Garcie, ki je odgovoril na prvenec velike kraljeve okrepitve Jamesa Rodrigueza.

Trener Reala Carlo Ancelotti je tekmo sicer začel brez kolumbijskega zvezdnika, najboljšega strelca letošnjega svetovnega prvenstva. Po slabi mladeničevi predstavi na tekmi za evropski superpokal ga je italijanski strateg pustil na klopi in se v zelo veliki meri zanesel na svoje adute iz prejšnje sezone, pri čemer je izjemo predstavljal le nemški novinec v moštvu  Toni Kroos.

Toda ko se je ob koncu nekakovostnega in precej dolgočasnega prvega polčasa rahlo poškodoval prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo in so bili gostitelji prisiljeni v menjavo, je Ancelotti na igrišče poslal prav Rodrigueza. Kolumbijec v mehanizmih Realove igre sicer tudi tokrat ni deloval najbolje in je bil pogosto videti izgubljen, toda v 81. minuti je bil po daljšem obdobju prevlade belega baleta na pravem mestu. Dobro se je znašel v gneči v kazenskem prostoru in proti vratom mestnega tekmeca poslal žogo, ki je nekako našla pot v mrežo. Morda tudi z odločilno pomočjo gostujočega nogometaša Cristiana Ansaldija.  

Veselje pregrešno drage okrepitve je bilo veliko, navijačev domače ekipe na tribunah stadiona Santiago Bernabeu prav tako in zdelo se je, da si bo James prvič priigral glavno vlogo na naslovnicah, Real pa bo na povratno tekmo odšel z minimalno, a vendarle lepo prednostjo. Atletico je do tedaj v napadalnem smislu pokazal malo in se je v prvi vrsti zanašal na svojo zdaj že pregovorno čvrstost, toda rdeče-bele odlikujeta tudi zbranost in nepopustljivost, kar so potrdili tudi tokrat. Če bi bili z izidom 0:0 zadovoljni, so si po zaostanku priigrali nekaj še boljšega.

Težko je reči, da je Atletico zares pritisnil proti vratom velikega rivala. Vsekakor pa je težišče igre skušal prenesti na drugo stran, odigral nekaj bolj odločnih akcij in bil za to bogato nagrajen. Tekla je 88. minuta, ko je bil Real premalo pozoren pri branjenju udarca iz kota, tik pred vratarjem Ikerjem Casillasom se je odlično znašel Garcia in postavil končni izid. Izid, ki je aktualnim španskim prvakom kar naenkrat prinesel celo prednost, s katero bodo v petek začeli povratno srečanje pred domačimi gledalci. In če vemo, za kako čvrsto ekipo gre, Real v lovu na preobrat čaka zelo težko delo.


Real Madrid - Atletico Madrid 1:1 (0:0)

1:0 Rodriguez (81),  1:1 Garcia (88)

Članki iz rubrike