evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

tp
tp
0 01.11.2014 13:54:54

Boljši kot lani? Ah, dajte no!

Reuters
Vrhunec pestrega nogometnega dogajanja bo dosegel v nedeljo ob 14.30, ko si bosta nasproti stala manchestrska velikana. Med njima se na različnih frontah iskri že praktično cel teden.

Medtem ko je nizozemski strateg Louis van Gaal v pričakovanju svojega največjega derbija v trenerski karieri, kot se je izrazil, se Manuel Pellegrini tekmeca nisi malo ni ustrašil. Pa čerpav so rdeči vragi na zadnjih tekmah v boljši formi. Ali iz čilskega nogometaša govori le strah pred novim porazom, ki bi močno zamajal njegov trenerski stolček, ali je dejansko tako zelo prepričan v uspeh svoje ekipe, je težko razbrati. Toda dejstvo je, da so se sije modri z bledimi predstavami na zadnjih nekaj tekmah postavili v sila neugodni položaj. 

Vse skupaj se je začelo v Moskvi. V mrzli Moskvi pred praznimi tribunami, kjer so si priigrali prednost dveh zadetkov, nato pa ostali zgolj s točko. Ko so mislili, da se bodo znesli nad West Hamom, ne bi mogli biti dlje od resnice. Ničla. In nato je v najbolj nepravem trenutku prišel še tisti nebodigatreba ligaški pokal, pa so sinje modri še tam pokleknili. To je njihova popotnica pred velikim mestnim derbijem, kjer aktualni prvaki rešujejo svojo čast in vse nadaljnje šale na svoj račun.



Če pogledamo njihovo statistiko dvobojev z Unitedom, popotnica ne bi mogla biti lepša, a kaj ko so to le številke na papirju. V minuli sezoni so oba dvoboja dobili z lahkoto in prav od tam Pellegrini črpa svojo motivacijo in navdih pred nedeljskim popoldnevom. Na vprašanje, ali ima van Gaal na voljo močnejšo ekipo, kot jo je imel Moyes, je Čilenec odgovoril: "Ne, ni boljša. Podobna je." Ko je beseda nanesla na pritisk, je le odmahnil z roko. "Ne vem, kaj je sploh pritisk. Trenutno smo šele oktobra, odigrali smo le devet tekem, vse je še odprto." 

United bo po poškodbi Falcaa z odprtimi rokami sprejel vrnitev Wayna Rooneyja po treh tekmah kazni zaradi rdečega kartona. "Kar smo nazadnje videli s Cityjeve strani ni bilo tako zelo dobro, toda tudi lani je bilo podobno, tako da nikoli ne veš. Mogoče so bili na zadnjih treh tekmah nekoliko nesrečni," optimistično svoj prvi mestni derbi pričakuje van Gaal. 

Članki iz rubrike