pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

de
de
0 06.11.2014 03:27:48

Zahović: Od desetih bi jih zabil sedem, osem

Grega Wernig
Mladi up vijoličastih je bil takoj po tekmi proti Chelseaju razočaran, ker ni uspel v zadetek spremeniti odlične priložnosti, v kateri se je znašel, a ko je stopil pred sedmo silo, je bil že precej bolj veder.

"Super tekma, odlično je igrati na takšnih obračunih. Bilo je naporno, ko enkrat daš skozi krizo, je dobro, pred tem pa imaš jezik do tal. To je povsem drug svet. V prvoligaških tekmah lahko igraš presing devetdeset minut, ves čas napadaš, pa nisi niti pol tako utrujen, kot si po tridesetih minutah takšne tekme, kot je bila tokratna," je osemnajstletni napadalec slikovito opisal, kako težak dvoboj so odigrali Mariborčani in razkril, kaj je bilo ključno, da so Chelseaju odščipnili točko: "Vedeli smo, da če bomo zaprli Fabregasa, bomo imeli veliko možnosti. To smo storili odlično, do petinšestdesete, sedemdesete minute ga praktično ni bilo na tekmi. Vse podaje, ki jih je odigral, so bile na stran ali nazaj, ni bilo globine. Vedeli smo, da ima odlične podaje v globino, zato smo mu ves čas hodili po petah, ampak na koncu so nam na žalost malce pošle moči."

Trenutno najboljši strelec prve lige je odigral dober obračun, junaško se je boril s fizično precej višjima in močnejšima osrednjima branilcema Chelseaja, Terryjem in Zoumajem, zadržal kar nekaj žog, svojo dobro igro pa bi lahko kronal z zadetkom. Ob vodstvu vijoličastih se je po ostri podaji Mitje Vilerja znašel sam na petih metrih od gola Petra Čecha, a je iz ugodnega položaja meril previsoko. Resda je bila podaja kar težka, močna in da se je žoga odbila tik pred njegovo nogo, vendar tudi Zahović se je takoj po strelu zavedel, da je zgrešil zares veliko priložnost. Na zelenici se je prijel za glavo, ko je v 73. minuti zapustil igrišče, je bil še zmeraj jezen sam nase, v takšnem razpoloženju je pričakal tudi konec tekme, po prihodu med novinarje pa je bil boljše volje.



"Se zgodi. Na nekih normalnih tekmah bi od desetih poskusov zagotovo zadel sedem ali osemkrat. Žoga se je odbila tik pred menoj, Terry – ali pa Zouma, ne spomnim se točno – se je je pred tem še malce dotaknil, mogoče sem nanjo šel tudi malce preveč ležerno, ampak kot sem dejal, takšne stvari se zgodijo. Moram dati glavo gor in se ne preveč obremenjevati," je pokomentiral zgrešeno priložnost Zahović.

Članki iz rubrike