sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

bk
bk
0 16.11.2014 11:52:35

Prvi udarci novega življenja

vszi
Nekdanji vratar nemške reprezentance Tim Wiese debitiral med rokoborci.

Kako zanimivo in nepredvidljivo je lahko življenje, je na svoji koži v zadnjih dveh mesecih ugotovil tudi nekdanji nogometni vratar, tudi nemški reprezentant Tim Wiese.

Potem, ko so se mu januarja pri Hoffenheimu zahvalili za njegove storitve, je 32-letni Nemec, ki je odraščal v Bergisch Gladbachu obesil kopačke in vratarske rokavice na klin.

A s športom je ostal povezan, le na drugačen način. Tim se je namreč bolj kot ne zaprl v fitnes in se začel ukvarjati z body-buildingom.


Njegovo telo je tako postalo še bolj mišičasto, kar niso opazili le ljudje v njegovi okolici, temveč tudi vodilni možje rokoborskega podjetja WWE (World Wrestling Entertainment) in so ga septembra začeli nagovarjati naj postane profesionalni rokoborec.

"Zakaj bi rekel ne. Rokoborba je izredno priljubljena, še posebej pa v Ameriki. Bomo videli, kaj bo. Ni me strah," je pred dvema mesecema dejal vratar, ki je za nemško reprezentanco igral med leti 2008-2012, leta 2010 je bil tudi del elfa, ki je tekmoval na SP.

weise re
Reuters


In, da ga ni bilo strah, je dokazal to soboto, ko je vratar, ki je večino kariere igral za Werder Bremen (194 nastopov), na prireditvi v Festhalle v Frankfurtu doživel svoj debi v svetu rokoborbe.

Ta ni bil ravno idealen in tak, kot bi si ga borec želel, toda WWE ga je predstavil kot člana svoje družine, ko mu je zaupal vlogo časomerilca v boju med The Usos in Dust Brothers.

To je le prva stopnička v njegovi novi karieri. Ponavadi tekmovalec potrebuje kakšno leto treninga, da bo njegovo telo izklesano po "pravih merah" ter, da se bo naučil še rokoborskih vaj, trikov in nastopanja.

Galerija

Članki iz rubrike