podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

jb
jb
0 25.11.2014 14:30:49

Lasulja že, kaj pa tetovaže?!

Reuters
V Braziliji so organizatorji odmevne ekshibicijske tekme povzročili pravi škandal zaradi naravnost bizarne prevare.
Kaj narediti, ko na tribune nogometnega stadiona z obljubo, da si bodo lahko na delu ogledali številne zvezdnike, zvabiš 20 tisoč ljudi, ki so za vstopnice odšteli med 6 in 30 evrov? Edino pametno, pošteno in logično bi bilo, da jim obljubljeno tudi ponudiš. No, vsekakor pa se znajdeš v resnih težavah, ko postane jasno, da so te tisti, ki si jih napovedal, pustili na cedilu. Potem imaš jasno dve možnosti: lahko se opravičiš in tistim, ki to želijo, vrneš denar, lahko pa slednjega vseeno pospraviš v žep in držiš pesti, da se nihče ne bo pretirano razburjal. Kar pa je, roko na srce, bolj malo verjetno.

V Natalu v Braziliji so organizatorji "spektakularne tekme" naredili še korak naprej pri reševanju neprijetnega položaja. Korak v bizarno, da ne bo pomote. Potem ko so jih na cedilu pustili številni znani nogometni obrazi (no, ali pa so jih napovedali kar tako, brez njihove vednosti oziroma privolitve), so se odločili za čisto pravo prevaro. Nekdanjega - celo ne tako slabega - argentinskega nogometaša Daniela Cordoneja, ki je bil svoj čas član Newcastle Uniteda, so našemili v slovitega Claudia Caniggo, enega od zvezdnikov svetovnega prvenstva leta 1990, in upali, da jim bo uspelo. Nadeli so mu blond lasuljo, na glavo poveznili široki trak in ga opremili s številko 7, celo Cordone se je precej vživel v vse skupaj, trudil se je, da bi kar najbolje oponašal Caniggio.


cordone1
Reuters
In dejansko so nekateri celo nasedli. Brazilcem pač lažje prodaš lažnega Caniggio kot Argentincem, kjer ga obožujejo do te mere, da ne more mirno hoditi po ulicah Buenos Airesa. Ampak novinarji so vseeno zavohali prevaro. Ki je, roko na srce, niti ni bilo težko odkriti. Kljub kamuflaži je med Cordonejem in Caniggio kar nekaj razlik. Recimo ta, da je Cordonejevo telo polno tetovaž, ki jih Caniggia nima. In ker je igral v dresu s kratkimi rokavi, je to še kako bodlo v oči. Ne glede na vse pa so nekateri vztrajali do bridkega konca. "To je Caniggia, to je pravi Caniggia. Ne obstaja drugi Caniggia," je ponavljal promotor dogodka Andre de Paula. Toda Cordone se ni želel igrati z ognjem. Takoj po koncu tekme je ekspresno hitro odhitel v garderobo, iz katere pa potem tako ali tako ni prišel kot lažni Caniggia, pač pa kot to, kar tudi je.

Organizatorji, ki so napovedali tudi Edmilsona, Juniorja Baiana, Ariela Ortego in Roberta Sensinija, a prav tako nikogar ni bilo na tekmi, so se zavili v molk. Na očitke ne odgovarjajo, verjetno so pobasali zaslužek v žepe in se skrili v luknje, iz katerih še nekaj časa ne bodo pogledali.
Galerija

Članki iz rubrike