zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

dm
dm
0 16.12.2014 19:34:47

Alles gute, Happy birthday ali Felicidades?

Reuters
Verjetno ga ni nogometnega navdušenca, ki do zdaj še ni slišal za ime Martin Ødegaard, pa čeprav gre šele za (od jutri) 16-letnega mladeniča.

Mladi Norvežan je v svoji domovini podrl vse možne rekorde. S 15 leti, 3 meseci in 27 dnevi je postal najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli zaigral v 1. norveški ligi, s 15 leti ter 5 meseci pa tudi najmlajši strelec lige. Njegov talent je opazil tudi selektor norveške članske reprezentance Per-Mathias Høgmo in Martin Ødegaard je postal kajpak tudi najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli zaigral za člansko norveško reprezentanco. Debi na prijateljski tekmi je doživel 19. avgusta 2014, ko se je Norveška pomerila proti Združenim arabskim emiratom. Takrat je bil star 15 let in 253 dni, do zdaj pa je Ødegaard v rdečem dresu vikingov zaigral trikrat.

Že pred časom so se za enega največjih svetovnih nogometnih talentov začeli zanimati praktično vsi evropski velikani in ves nogometni svet je vedel, da se bo Odegaard od svojega zdajšnjega kluba, Strømsgodseta, poslovil takoj, ko bo dopolnil 16 let. Takrat bo lahko namreč podpisal profesionalno pogodbo. 


In Odegaard bo 16 let dopolnil jutri, zato so se evropski velikani podali v ogorčen boj za njegov podpis. Vse pa kaže, da je boj končan. Čeprav so se zanj zanimali vsi angleški mogotci, Chelsea, Arsenal, Liverpool in Manchester United, oba španska asa Real Madrid ter Barcelona in še marsikdo - omenjalo se je tudi Hoffenheim in Celtic -, je norveški mladenič tik pred podpisom pogodbe z münchenskim Bayernom. 

Ødegaard je na Bavarskem prebil zadnjih nekaj dni na preizkušnji - pred tem se je na preizkušnji mudil tudi pri Arsenalu in Liverpoolu - in kot kaže je bil prav Pep Guardiola tisti, ki je uspel mladeniča prepričati, da kariero nadaljuje na Allianz Areni. Seveda se bo Ødegaard, če bo podpisal z nemškim prvakom, skorajda zagotovo najprej dokazoval v rezervni ekipi Bayerna, a katalonski strateg je znan po tem, da talentiranim nogometašem kaj hitro priložnost ponudi tudi na največji sceni, tako da ni nemogoče, da bo norveški supertalent že od naslednje sezone polnopravni član prve ekipe velikana iz Münchna. 

Kljub vsem namigovanjem, da se je Ødegaard že odločil za novi klub, pa je treba biti pri teh špekulacijah zmeraj previden. Že ničkolikokrat se je namreč zgodilo, da si je nogometaš ob kakšni nesramno bogati ponudbi v zadnjem trenutku premislil in nič neverjetnega ne bi bilo, če bi jutri ob voščilu za rojstni dan namesto nemškega Alles gute slišal angleški Happy birthday ali pa španski Felicidades.

Značke: rojstni-dan, nogomet

Članki iz rubrike