Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

tp
tp
0 22.12.2014 17:58:11

Po življenjski še zmaga na zelenicah

Nogometaš Newcastla Jonas Gutierrez je prvič po štirinajstih mesecih in po tem, ko je premagal raka, stopil na nogometno igrišče.

Čeprav je na začetku kazalo, da si bo moral argentinski nogometaš poiskati nov klub, saj naj pri srakah nanj ne bi več računali, se je Gutierrez spet znašel v načrtih prvega trenerja Alana Pardewa. A še preden ga bo preizkusil v prvi enajsterici moštva, je štirinajst mesecev po drugič premaganem raku na testisih najprej zaigral za rezervno ekipo Newcastla, ki je gostila West Ham.  


Zdravniki so mu prejšnji mesec prižgali zeleno luč za vrnitev na zelenice, po tem, ko je obiskal številne kemoterapije in ko se je prvotno premagana bolezen vrnila, se je vrnil tudi dvom o tem, ali bo sploh kdaj še lahko igral nogomet. Oziroma, ali bo preživel bitko s to zahrbtno boleznijo. In jo je. Na navdušenje svojih najbližjih in tudi navijačev. 

Z nasmeškom na obrazu je stopil na zelenico in na njej preživel 87 minut, k zmagi svoje ekipe s 4:1 pa je branilec prispeval levji delež, njegove vrnitve pa je bil vesel tudi Alan Pardew: "Jonas je eden od tistih nogometašev, ki v hipu poskrbi, da je trening poln življenja, to je nenazadnje pokazala tudi bitka z rakom. V zadnjem obdobju sicer ni veliko igral, toda dobro je pripravljen in upamo, da bo v dveh ali treh tednih pripravljen, da se vrne v prvo ekipo. Zelo se želi dokazati, obravnaval ga bom kot vsakega drugega igralca, ki se želi prebiti med najboljše."

Članki iz rubrike