Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 29.01.2015 16:21:16

Lahko tudi "crkneš" na Anfieldu

Reuters
Razvpiti nogometni agent Mino Raiola je iskreno spregovoril o svojem problematičnem varovancu Mariu Balotelliju.

Nedolgo tega je bil Mario Balotelli eden najbolj vročih nogometašev na svetu. Nemalo je bilo takšnih, ki bi si upali staviti, da gre za napadalca, ki bo še dolga leta strah in trepet evropskih zelenic. Toda prebliskom navkljub se je zgodba o problematičnemu Italijanu "zapeljala" nekoliko drugače. Balotelli trenutno životari pri Liverpoolu, kjer številni že obžalujejo, da so lansko poletje zanj odšteli okoli 20 milijonov evrov. Doslej sin ganskih staršev, ki je odraščal na Apeninskem polotoku, v rdečem dresu pač ni pokazal veliko. Na osemnajstih tekmah se je vsega dvakrat vpisal med strelce, zato ne preseneča, da se že dolgo namiguje o njegovem odhodu drugam. Toda kdo bi ga sploh želel? V tem trenutku bržčas le redki.

Namigovanja o igralčevi prihodnosti so kakopak prišla tudi do njegovega agenta. Za Balotellijevo kariero skrbi razvpiti Mino Raiola, nekdanji pek pic, ki si je s trgovanjem nogometašev ustvaril bajno bogastvo. Pri tem mu je pomagal tudi Balotelli, toda Raiola zaradi tega do njega ni prav nič prizanesljiv. Še več, Raiola je v pogovoru z novinarji svojemu varovancu brez dlake na jeziku zabrusil, naj se vzame v roke.


KOT RONALDO, A KAJ, KO JE ŠPAGETE IN DUNAJCE
"Da bi odšel drugam? Ne, zagotovo ne. Načrt je naslednji: ostal bo na Anfieldu. Tam si zaradi trenerjeve psihologije ne morejo privoščiti deset igralcev, ki tečejo, in enega zvezdnika, ki ne," je pogovor za La Gazzetto dello Sport začel Raiola in nadaljeval: "V ponedeljek sem ga obiskal in mu dejal: 'Imaš štiriletno pogodbo in nikamor drugam te ne mislim poslati. Lahko te nekoč po zaslugi izjemnih iger Liverpool proda za 60, 70 milijonov evrov. V tem primeru bom dobil stavo, ki sva jo sklenila. Lahko pa tudi 'crkneš' tam'. Še nikdar nisem ubral takšnega pristopa do kakšnega od mojih varovancev. In potem je bil tiho. Spremenjen. Drugačen od časov, ko je bil pri Milanu. Tudi zelo razočaran je bil nad sabo. Gre skozi nekaj, česar še nikdar ni doživel. Včasih se je obnašal, kot je sam želel. Zdaj mora poslušati. Če ne – izvoli, klop. Dejstvo je, da ima Mario sposobnosti za to, da je najboljši na svetu. Nima pa karakterja za to. Je močan kot Ronaldo. A slednji za to pije mineralno vodo. Mario pa je špagete, dunajce in pije ledeni čaj. Lekcije, ki jih dobiva v Liverpoolu, so najpomembnejše doslej. Zato je to pravi kraj zanj. In v tem trenutku tudi edini."

DEJSTVO JE, DA JE NEGOTOV OTROK
Je pa Raiola zatem razkril še nekaj iz nogometaševega zasebnega življenja. Nekaj, zaradi česar ni povsem miren. "Tukaj je tudi zadeva z njegovo hčerko. Pia ga je spremenila, toda Mario ima tudi opravke z žensko, otrokovo mamo, ki mu ne da miru. Če se organizira in jo obišče, ponavadi kaj pride vmes. Recimo zdravnikovo sporočilo, da ima mala vročino. In zaradi tega Mario precej trpi. Tudi sicer se mu godi precej krivice. Ljudje ga ne poznajo. Dejstvo je, da je Mario negotov otrok. In zaradi te negotovosti velikokrat počne neumnosti. Vse igralce sem vodil po svojih željah, njega ne. Ko je bil pri Cityju, mi je govoril, da potrebuje mamo, prijatelje, Italijo. Ker sem oče in sem mu želel ustreči, sem ga pripeljal nazaj. To je bila ena največjih napak v moji karieri. Milan je potreboval vodjo. Mario lahko zabije gol, če dobi žogo. A ni vodja. In nepošteno je to zahtevati od njega," je obsežen in zelo iskren pogovor z novinarji zaključil Raiola.

Članki iz rubrike