Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 29.01.2015 21:54:52

Mourinho odpovedal novinarsko konferenco

Drago Wernig - TAKA
Portugalski strokovnjak je, jezen zaradi nekaterih odločitev angleške nogometne zveze, odpovedal tiskovno konferenco pred sobotnim derbijem proti Manchester Cityju.

Jose Mourinho se je odločil, da jutri ne bo na voljo britanski sedmi sili za vprašanja pred derbijem 23. kroga, kar bo trmastega Portugalca skorajda zagotovo dodatno udarilo po žepu. Pravila angleške nogometne zveze so namreč jasna, vsak trener mora biti na voljo novinarjem en dan pred tekmo.

Zakaj se je Mourinho odločil za takšen korak ni znano, a na Otoku se špekulira, da naj bi bile za to Portugalčevo odločitev krive obtožbe proti njegovemu napadalcu Diegu Costi, ki mu, ker naj bi na obračunu proti Liverpoolu namerno pohodil Emreja Cana, grozijo tri tekme prepovedi igranja. V Chelseaju svojemu napadalcu stojijo ob strani in Mourinheva poteza naj bi bila znak podpore za španskega reprezentanta. 



Portugalec je moral sicer nedolgo nazaj plačati 25 tisoč funtov (33,4 tisoč evrov) kazni zaradi izjav po tekmi s Southamptonom, ko je trdil, da obstaja prava kampanja proti ekipi Chelseaja, potem se proti Newcastlu ni pojavil na tiskovni konferenci pred tekmo, temveč je nanjo poslal svojega pomočnika Steva Hollanda, kar bi ga lahko stalo dodatnega denarja, kazen pa mu seveda grozi tudi zaradi zadnjega dejanja, odpovedi novinarske konference. 

A kot smo pri njemu že navajeni, Mourinho zagotovo ve, kaj počne. Zmeraj preračunljivi trenerski maček je, v to ste lahko prepričani, brez dvoma celotno situacijo dobro preštudiral. Kdo ve, morda bo prav zaradi te poteze angleška nogometna zveza znova kaznovala njega, enega najpomembnejših členov Chelseaja Diega Costo pa oprostila. 

Članki iz rubrike