sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 21.02.2015 09:02:38

Chelsea je žrtev napada povabil na tekmo

vszi
Trener angleškega nogometnega kluba Chelsea Jose Mourinho se je žrtvi torkovega rasističnega napada navijačev pisno opravičil in ga povabil na ogled povratne tekme na Stamford Bridgu, kjer se bo angleški klub pomeril s pariškim PSG. Souleyman S. - njegovega imena niso razkrili - bo lahko tekmo spremljal v udobju direktorske lože.

Mourinho je nad dejanji manjše skupine navijačev osramočen in zgrožen. Ti so v torek pred tekmo lige prvakov v Parizu med Chelseajem in Paris Saint-Germainom, ki se je končala z izidom 1:1, v podzemni železnici iz vlaka na peron porinili temnopoltega moškega, ki so mu v Franciji nadeli psevdonim Souleyman S., ob tem pa vzklikali, da so rasisti in jim je to všeč.

Predsednik kluba Bruce Buck se je v petek sestal tudi s predsednikom protirasistične skupine Kick It Out lordom Hermanom Ouseleyjem, kjer je zagotovil zavezanost kluba borbi proti rasizmu. Pred Mourinhevo novinarsko konferenco je Chelseajev predstavnik za javnost prebral izjavo kluba: "Želim biti jasen, vsi v klubu smo nad dogodkom zgroženi. Klub bi se rad iskreno opravičil Souleymanu S. za nedopustno dejanje manjše skupine navijačev. Še vedno sodelujemo z britansko in francosko policijo, z njimi bomo sodelovali, dokler stvar ne bo razrešena. Hkrati izvajamo tudi svojo preiskavo in zbiramo informacije, ki jih delimo s policijo. Trem osebam smo že prepovedali vstop na tekmo v Stamford Bridgu, če jim bo dokazana krivda, bomo izrekli dosmrtno prepoved obiska tekem".

Klub je v petek zvečer izdal prepoved vstopa na današnjo tekmo z Burnleyjem še dvema navijačema.

Chelsea je v svoji izjavi poudaril, da teh nekaj navijačev ne izraža pravega bistva njihovega kluba, kar odmeva tudi med ostalimi navijači. Klub je izrazil ponos nad raznolikostjo svojih igralcev in delom s protirasistično skupino Kick It Out.

Članki iz rubrike