Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

jk
jk
0 04.03.2015 11:42:47

Končal strelsko sušo

Christian Benteke je v sezoni 2012/2013 veljal za enega najboljših napadalcev premier lige, zanj se je resno zanimal tudi Manchester United, dve sezoni kasneje pa se Belgijec le s težavo vpisuje med strelce. Včeraj je temnopoltemu napadalcu vendarle uspelo prekiniti strelski post.
Toda strelsko sušo je 24-letnik končal v najboljšem možnem trenutku. Novi trener Aston Ville Tim Sherwood je Bentekeju zaupal izjemno odgovorno nalogo. V 94. minuti prvenstvenega obračuna proti West Bromwitcu je moral napadalec, ki pred tem v prvenstvu 950 minut ni dosegel zadetka, ob rezultatu 1:1 izvajati odločilno enajstmetrovko za Villo, ki pred tem v prvenstvu ni zmagala od 7. decembra (!) oziroma je brez treh točk ostala na zadnjih 12-ih tekmah. Belgijec je kljub pritisku ohranil mirno kri in nasprotnega vratarja poslal v napačno smer, moštvu iz Birminghama pa prinesel izjemno pomembne tri točke v boju za obstanek med elito. 

Villa je tako vsaj za en dan ušla iz mest, ki v prihodnji sezoni pomenijo izpad v Championship, precej bolje pa ji gre v FA pokalu, kjer so se rdeče-modri prebili do četrtfinala v katerem se bodo v soboto še enkrat pomerili z West Bromwitcem. V tem tekmovanju je Benteke tudi dosegel svoj zadnji zadetek, 4. januarja je dosegel edini zadetek na tekmi ob zmagi Aston Ville proti Blackpoolu. 

Članki iz rubrike